Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Кращі веслувальники на байдарках та каное виборювали першість у чемпіонаті України

У Дніпрі відкрився чемпіонат України серед юніорів та молоді до 23 років з веслування на байдарках і каное. Переможці змагань увійдуть до збірної України для участі у Чемпіонаті Європи та Чемпіонаті Світу.

Івану 19 років, і 12 з них він займається цим видом спорту. Для хлопця веслування – це не просто обрана професія, це усе його життя. На цих змаганнях Іван ганяється на станції 500 метрів і з нетерпінням очікує фінальної гонки.

«Особливі ці змагання тим, що є попутний вітер. Це значно полегшує гонку. Попасти до півфіналу було набагато легше і при тихій погоді і при зустрічному вітрі», – говорить учасник змагань Іван Докієнко з міста Фастов.

Сергій також полюбляє цей спорт. Каже, що це можливість спілкуватися з природою у будь-яку пору року. Та сьогодні він на лаві тренерів. Хвилюється за своїх спортсменів і чекає результатів.

«Мои спортсмены участвовали вчера в четверке, но они уехали. Остался один спортсмен, я делаю на него ставку», – ділиться тренер Сергій Коваленко з міста Суми.

Всього у змаганнях беруть участь найкращі веслувальники з 22 областей України – це понад 400 учасників. Вони подолають дистанції у 200, 500 та 1000 метрів на байдарках та каное – одиночках, двійках та четвірках. Подібні змагання кожного року проходять у нашому місті.

«Так сложилось исторически, что в Днепропетровске единственный гребной канал в Украине, который построен по международным нормам и поэтому все отборы на Олимпийские игры, на Чемпионаты Мира на Чемпионаты Европы проходят здесь», – розповідає директор КП «Водно-спортивний комбінат» Дніпропетровської міськради Микола Баранов.

Вже у п’ятницю з найкращих спортсменів сформують Збірну команду, України для участі у Чемпіонаті Європи та Чемпіонаті Світу, що пройдуть у Болгарії та Білорусі.

Анастасія Ковальова, Сергій Язовських «Бліц-Факт».