Site icon Телеканал «ДніпроTV»

КП «Теплоенерго» запрошує на роботу переселенців

Дніпро гостинний. Люди, які через військову агресію російських окупантів були змушені тікати з дому, шукали порятунку деінде. Довелось наново влаштовувати своє життя, шукати, де оселитись та працювати. Дніпровські комунальні підприємства радо приймають на роботу переселенців. Наступна історія про Анну Дементьєву, бухгалтерку з Харкова, яка наразі працює в КП «Теплоенерго».

В березні минулого року Анна Дементьєва разом із двома доньками тікала з найгарячішої точки Харкова – Північної Салтівки. Жінка була на той момент травмована — з переломом ноги. Одужала вже в Дніпрі та стала волонтерити.

Анна Дементьєва, бухгалтерка КП «Теплоенерго» ДМР: «Допомагали таким самим переселенцям, як і ми. Роздавали гуманітарну допомогу, продуктові набори, речі».

Прихистила родину на своїй дачі головна бухгалтерка КП «Теплоенерго» Олена Корнієвська. Згодом запропонувала Анні і роботу.

Олена Корнієвська, головна бухгалтерка КП «Теплоенерго» ДМР: «Так сталося, що у нас виник брак кадрів, а роботу потрібно виконувати, бо ми тилове місто. Ми повинні платити податки, ми повинні проводити розрахунки по зарплаті. Тобто ми повинні працювати вдвічі краще, ніж зазвичай, у мирний час. А Аня була якраз бухгалтером. Мені потрібен був бухгалтер».

Анна Дементьєва радо погодилась. Дуже хотіла повернутись до улюбленої справи.

Анна Дементьєва, бухгалтерка КП «Теплоенерго» ДМР: «Дякую, що прийняли нас з розкритими обіймами, можна сказати».

В «Теплоенерго» розповідають, вимушених переселенців на підприємство влаштовують ще з 2014 року. Наразі в КП працюють 28 вимушено переміщених осіб з областей, які опинилися в епіцентрі військової агресії ворога.

Ольга Самойленко, начальниця відділу кадрів КП «Теплоенерго» ДМР: «Ми взагалі можемо прийняти ще операторів котельні, бо є вакансії. Тобто, якщо люди мають посвідчення, ми допоможемо це зробити. Якщо люди чують нас, вони можуть йти до навчальних комбінатів, отримувати цю спеціальність і ми обов’язково влаштуємо їх, працевлаштуємо».

Анна дуже вдячна Дніпру за прихисток та гостинність, втім, мріє якнайшвидше повернутись до рідного Харкова.

Читайте також: Як працюють Пункти незламності та єднання на базі закладів соцзахисту в Дніпрі