Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Кожної хвилини відпрацьовуємо аварійні протоколи»: мер Дніпра Філатов про ситуацію з енергетикою у місті

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів під час інтерв’ю у програмі “Василівський острів”, яка ситуація з енергопостачанням у Дніпрі.

«Є певні проблеми і всі це бачать на власні очі. Якщо говорити стисло, то ситуація складна, але контрольована», – повідомив очільник міста.

За його словами, комунальники та енергетики працюють цілодобово.

«З усією відповідальністю можу запевнити, що вони роблять все для того, щоб працювала, по-перше, критична інфраструктура», – наголосив мер.

Пояснюючи детальніше, Борис Філатов розповів, що ситуація по місту відрізняється. Зокрема, маються на увазі проблеми з трансформаторами.

«Знаю, що у дніпрян є нарікання по електропостачанню. Найскладніша ситуація була в районі Південмашу. Там люди до 5-6 діб лишалися без світла. Але я не перекладаючи відповідальності, а просто пояснюючи, скажу, що це була провина не комунальників, не ДТЕКу чи обленерго, це була пряма провина керівництва Південмашу. Вони мали проблему з ТП, запевняли, що впораються, але нічого не змогли зробити і при цьому не допускали на територію підприємства аварійні бригади. На ціле мільйонне місто це був, як то кажуть, приватний випадок.

Якщо говорити взагалі, по Дніпру, то ми кожен день, кожної хвилини працюємо над нашими помилками, відпрацьовуємо аварійні протоколи, розуміємо, де у нас можуть бути проблеми у майбутньому», – зазначив міський голова Дніпра.

Читайте також: Візит Зеленського до США: що писали світові ЗМІ 22 грудня.