Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Котельні Дніпра вже готують до нового опалювального сезону

Підготовка до зими вже почалась. У котельнях Дніпра кипить робота. Працівники з весни готуються до наступного опалювального сезону — проводять капітальні ремонти старих котлів. 

Олександр – слюсар, але наразі розбирає цеглу, аби швидше розпочати капітальний ремонт котла. Не на заваді навіть власний день народження.

«Працювати треба, як то кажуть, на благо батьківщини. А що робити?», – каже він.

Котельня опалює 135 житлових будинків, 5 дитсадків та 3 школи. З часом один з котлів став виходити з ладу. Працівники вирішили терміново включити його до плану капітального ремонту.

Олег Лінський, майстер КП «Теплоенерго»: «Трубна частина котла вийшла з ладу. Коли збільшуємо навантаження на котлі, з’являються течі. Підприємство «Теплоенерго» проводить лише підготовчі роботи. Ми зняли обмурівку, приїдуть найближчим часом фахівці, які будуть повністю проводити демонтаж. І вони робитимуть монтаж котла — це вже висококваліфіковані зварювальники».

Робота потребує часу, тому і розпочали заздалегідь. Від завершення попереднього опалювального сезону готуються до наступного.

А це вже інша котельня. Тут також планують замінити 2 аварійних котла. Старший майстер демонструє результати минулорічних робіт.

Олександр Кравець, старший майстер 1-ї теплової дільниці КП «Теплоенерго»: «Встановлена нова автоматика, яка дозволяє операторам котлів працювати спокійно під час відключення електроенергії, холодної води, або газу».

Нове обладнання не тільки зручне, але й практичне.

«Завдяки новій автоматиці в нас встановлені нові пристрої для спалювання палива, які дозволяють економити витрачений газ і берегти навколишнє середовище. На старих стояли пальники 60-х років розробки».

6 котлів з цього приміщення обслуговують 12 житлових будинків, один дошкільний заклад та лікарню.

Читайте також: Сучасна покрівля: у Дніпрі замінюють шифер на одному з будинків на вулиці Героїв Крут