Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Кошти з фонду ремонту костелу у Києві передадуть військовим

Роботи в костелі, який торік постраждав від пожежі, закінчили наприкінці січня.

5,6 мільйонів гривень з рахунку Фонду костелу Св. Миколая спрямують на потреби українських військових формувань. Про це повідомила у соцмережі юридична компанія “Міллер”, яка опікувалася ремонтом костелу.

«Гроші спрямують у благодійний фонд імені Олексія Ставніцера. Організація забезпечує наших захисників на передовій бронежилетами і касками, а також надає гуманітарну допомогу цивільним під час війни», – йдеться у повідомленні.

Фонд костелу створили для розподілу коштів на протиаварійний ремонт у храмі після пожежі торік восени. Завдяки внескам українського бізнесу, роботи в костелі завершили наприкінці січня.

«Тому зараз гроші, які залишилися, вирішили спрямувати туди, де вони найбільше потрібні — на підтримку військових. Адже саме наші захисники щодня виборють кожен сантиметр української землі», – повідомили в компанії.

Нагадаємо, що на початку вересня 2021 року у костелі Св. Миколая у Києві сталася пожежа. Попередньою причиною загоряння назвали коротке замикання. Полум’я знищило орган і пошкодило деякі приміщення біля нього. 

На відновлення костелу український бізнес та благодійники почали збирати кошти. Лише за один день зібрали понад 25 мільйонів гривень.