Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Коригував удари по Дніпру: судитимуть російського агента

Чоловік з антиукраїнськими поглядами фільмував наслідки ракетних атак на Дніпро та надсилав координати української ППО. Його судитимуть за держзраду, повідомляють у Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Із серпня по вересень 2022 року він фіксував та передавав інформацію щодо кількості, дислокації та переміщення підрозділів, військової техніки ЗСУ, розміщення блокпостів, засобів протиповітряної оборони.

Агент надсилав росіянам відео пуску ракети системою ППО та координати можливого місця розташування засобів протиповітряної оборони ЗСУ з посиланням на Google Maps.

Крім цього, чоловік детально розписував ворогу інформацію про наслідки ракетних ударів по місту.

Також він повідомляв окупантам про розташування об’єктів критичної інфраструктури, основних дорожньо-транспортних магістралей та залізничних вокзалів на території Дніпропетровської області. 

Зібрані дані з GPS-координатами об’єктів інформатор передавав представникам рф через Telegram. Надану ним інформацію ворог використовував для нанесення ракетних ударів по зазначених об’єктах.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця м. Дніпра за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. За клопотанням прокурора судом накладено арешт на його майно та банківські рахунки. 

Читайте також: На Дніпропетровщині викрито наркобізнес із мільйонними доходами