Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Коронавірус в Україні: де вакцинуватися під час війни

Центри вакцинації у Дніпрі та містах, де не ведуться бої, продовжують працювати в штатному режимі. До Дніпра приїжджає чимало переселенців. І ті, хто далі хоче виїхати за кордон, одразу рушають робити вакцину. Як в Україні борються з COVID-19 в умовах війни?

Перші дві вакцини Юлія зробила до війни, побічних явищ не було. Коли почалось вторгнення росії в Україну, прийшов час робити бустерну дозу. Жінка дізналась, що, незважаючи на воєнний стан, всі центри продовжують працювати в штатному режимі, тож рушила робити щеплення втретє.

Юлія Куценко, паціентка: «Коронавірус ніхто не відміняв. Війна – не війна, потрібно бути здоровим».

Попри скасування карантинних зон на час війни, у всіх українців є можливість отримувати щеплення від коронавірусу – планове або бустерне.

Світлана Ведмідь, директорка центру первинної медико-санітарної допомоги: «Після введення воєнного стану, робота центрів вакцинації продовжилась так, як і була раніше, як і була до війни. Працюємо в будні дні щоденно з 9-ї ранку до 16-ї години, в місті працюють 12 центрів вакцинації».

У центрах вакцин вистачає, велика їх кількість була завезена ще до початку вторгнення рф.

Світлана Ведмідь, директорка центру первинної медико-санітарної допомоги: «Вакцини у нас вдосталь. Наразі в нас є два види вакцин – це Коронавак та Файзер. Також є і Модерна, є поставки Модерни».

Від початку війни тільки в цьому центрі вакцинувалися близько 2,5 тисяч людей. На день приймають до 60 людей – як місцевих, так і переселенців. Дізнатися про графік роботи центрів можна за номерами телефонів, які вказані на сайтах міської ради Дніпра та Міністерства охорони здоров’я.