Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Контролерам дніпровського електротранспорту розповіли, як діяти у разі виявлення «зайців»

Фейкові пільговики. Контролери дніпровського електротранспорту щодня перевіряють наявність проїзних документів у пасажирів електротранспорту. Проте, подекуди громадяни намагаються проїхати за підробними посвідченнями пільгових категорій населення. Аби ефективніше ловити так званих «зайців», співробітники звернулись за порадами до поліції. 

Працівники Дніпровського електротранспорту разом з поліцією провели робочу зустріч щодо дій під час виявлення підробних проїзних документів.

Данил Коваленко, старший контролер пасажирського транспорту проїзду КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «Перед входом до салону включаємо камеру, у нас є боді камери, вона включається і все. Ми записуємо вагон, потім заходимо, перевіряємо кондуктора спочатку, дивимося серію та нумерацію, яка по салону йде у пасажирів. Потім провіряєм пасажирів. Якщо виникає правопорушник, то ми його штрафуємо».

Співробітники поліції розповіли про відповідальність, яку передбачає законодавство України у разі виявлення підробки.

Євген Орябінський, начальник сектору дільничних офіцерів поліції Дніпропетровського районного управління: «Карається штрафом від 1 тисячі, арештом від 6 місяців до 2 років позбавлення волі».

Такі наради планують проводити регулярно.

Сергій Подсевакін, начальник відділу контролю за оплатою проїзду КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР: «Якщо, припустимо, наші контролери разом із кондукторами взаємодіятимуть з правоохоронними органами на лінії, то більше виявлятимуться фальшивих документів і менше охочих проїхатися в електротранспорті за фальшивим посвідченням».

За січень 2023 року було виявлено 127 порушників.

Усі кошти від штрафів за порушення правил проїзду зараховуються до бюджету Дніпровської міської ради.