Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Комунальники закликають містян не використовувати водовідвідні канали як сміттєзвалище

Підтоплення будинків під час зливи — явище, знайоме багатьом дніпрянам. Незважаючи на те, що роботи з очищення та встановлення водовідвідних систем у місті проводять регулярно, повені нікуди не зникають. Хто винен у регулярних підтопленнях та як комунальні служби рятують місто від повеней?

Весняні дощі — звичне явище, яке нерідко тягне за собою повені. Комунальники превентивно проводять роботи з обслуговування мережі зливової каналізації. І ці роботи можуть бути небезпечними для життя працівників.

Євген, слюсар аварійно-відновлювальних робіт: «Лізли в трубу, і виявилося, що вона тріснута. Труба була під дорогою, машини, фури проїжджають, і вона може обвалитись. У нас є страховка, підстраховує людина на колодязі. Постійно йде зв’язок між мною і людиною зверху, будь-якої миті мене можуть спокійно витягнути». 

Сьогодні комунальники встановлюють водовідвідну станцію на каналі.

Олександр Глущенко, майстер водовідвідних насосних станцій: «Були скарги, збудували водовідвідну станцію, відкачали воду і виявилось, що практично всі наші канали використовуються як сміттєзвалище».

Саме через скупчення сміття вода у каналі застоювалась, а у зливу затоплювала будинки.

Олександр Глущенко, майстер водовідвідних насосних станцій: «Дуже велике питання до населення: будь ласка, не використовуйте ці канали як сміттєзвалище. Є для цього відведені місця і все інше». 

Якщо містяни не будуть відповідально ставитись до довкілля, повені повертатимуться кожної весни.

Читайте також: Замість автодору на Дніпропетровщині запрацювала нова служба