Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Комунальники на відмінно впоралися з негодою

 

Снігу не бояться. Комунальне підприємство «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» як ніколи готове до зими. Принципово новий підхід до роботи значно відчувся вже у минулі вихідні. Як тільки-но випав перший сніг, комунальники одразу його розчистили.

Ось такі жахи Дніпро побачив минулої зими. Кучугури снігу комунальники прибирали тижнями.

Та цьогоріч ситуація змінилися. Це наочно продемонструвала у минулі вихідні міська влада, залучивши весь арсенал техніки на боротьбу зі стихією.

“Первый серьезный снег не стал для нас неожиданностью. Мы были готовы и быстро мобилизовались. Сезонная универсальная техника была быстро переоборудована”, – говорить начальник КП «УРЕА» Валерій Тетякін.

Ось вони – робочі конячки, завдяки яким комунальники розчистили мільйонне місто від заметів.  Працювали ці велетні –  усі вихідні. І навіть ще до того, як випав сніг. Адже саме у цьому і полягає новий підхід до роботи.  Виявляється, в цьому році комунальники уважно стежили за прогнозом погоди і заздалегідь готувалися до рясних опадів.

“На асфальт мы заранее наносим специальный реагент, который не позволяет образовываться насту и льду”, – розповідає заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Та й це ще не все. Ось цей маленький пристрій значно полегшує роботу комунальників.

Раніше температура поверхні дорожнього покриття ніколи не враховувалась. Але ці показники насправді дуже важливі, адже від них залежить кількість солі та піску для створення суміші та їхня пропорція.   Тобто тепер немає універсальної «посипки», якою змащують слизькі дороги.

“Песчано-соляная смесь состоит из песка и технической соли. Соотношение песка и соли один к четырем. Соотношение зависит от погодных условий. Если снег идет обильно, то соотношение увеличиваем один к трем”, – пояснює головний інженер КП «УРЕА» Артем Докукін.

В цьому році вже заготовили 13 тисяч тон суміші, це на три тони більше, ніж у минулому. Окрім цього підприємство має стратегічний запас палива, якого вистачить до квітня. Комунальники працювати – готові.  Згадують надважкі вихідні.

“Весь упор шел на спуски и подъемы, потому что скопление тяжелой техники создают пробки на дорогах, поэтому должны быть все дороги проходимые”, – говорить водій КП «УРЕА» Сергій Анушенков.

Сергій працює на підприємстві вже шостий рік. Каже, що нові технології йому до вподоби. Працювати стало значно легше – й техніка нова, й підхід керівництва зовсім інший. От тільки його зміна на «засніжені» вихідні тривала понад 12 годин.

“В выходные дни работалось тяжело. Техники, в принципе, хватает, но чувствуется нехватка в трудовом коллективе”, – додає водій КП «УРЕА» Сергій Анушенков.

Але й протягом тижня робота кипіла. Вечір вівторка – рясний сніг, проте вже на ранок вулиці розчищені. Вулиці Робоча, Запорізьке шосе, Савченка, Макарова… Мешканці це також помітили. Незважаючи на усі негаразди, комунальники все ж таки впоралися із завданням. Розчистили дороги вчасно, а отже перемогли застарілу систему завдяки плануванню і дотриманню технологій.