Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Комунальники Дніпра прочищають колектор, аби вулиці в АНД районі не підтоплювало після рясних дощів 

У Дніпрі прочищають кілометровий колектор. Це дозволить врятувати від підтоплень найнижчу частину міста — вулиці Промислову, Північнодвінську та інші в АНД районі. Ще у квітні мешканці Дніпра звернулись по допомогу до міських служб та Громадської ради. Написали заявку у телеграм-канал голови Громадської ради при міський раді Дніпра Геннадія Корбана. Очільник Громради оперативно направив звернення до відповідних департаментів та міських комунальних служб для подальшого реагування. У травні роботи з прочищення колектору розпочалися. Вони йдуть на вулицях Ротна і Долинська.

«Це просто крик душі, бо щойно злива, ми пливемо».

Таїсія Данилівна жаліється, від забитих зливоскидів потопає декілька вулиць Амур-Нижньодніпровського району. Жінка констатує: нарешті проблему вирішують.

Таїсія, мешканка вулиці Промислова: «Ми Корбану писали, ми дзвонили і на гарячу лінію Філатову. Ми спершу думали, що не буде нічого, бо війна. Але хлопці чистять тепер. Дуже дякую, дякую».

Заявку дніпрянки голова Громадської ради Геннадій Корбан направив відповідним міським департаментам та комунальним службам. Мул, бруд та відходи — з одного колектору комунальники дістають по 4-5 тракторних ківшів непотребу. До цього призвели дощі та паводки. Проте, комунальні служби оперативно прочищають систему.

Михайло Ступак, заступник начальника КП «УРЕА» ДМР: «Ми взяли цей колектор у роботу. Довжина колектора – кілометр, ми вже пройшли третину – десь 700 метрів. Залишається 300, вони найважчі, забиті, доведеться довго очищати».

Масштабне прочищення кілометрового колектора захистить від підтоплень вулиці Промислову, Північнодвінську та найнижчий район міста.

Комунальники якнайшвидше намагаються вирішувати проблеми дніпрян. Звернутись по допомогу можна до Штабу взаємодопомоги Громадської ради. Заявки приймають з понеділка по п’ятницю з 9-ї до 17-ї години.
Окрім цього, залишити заявку можна в коментарях у телеграм-каналі Геннадія Корбана.

Читайте також: Підприємців Дніпропетровщини запрошують заповнити «Анкету експортера»