Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Комунальники Дніпра готують дворову каналізацію до осінньо-зимового періоду

Кожного дня комунальники усувають аварійні пошкодження на мережах водовідведення, відпрацьовуючи заявки дніпрян. З початку року було оброблено більше 10 тисяч заявок.

Засмічення дворової каналізації – проблема, з якою дніпряни звернулися до Дніпроводоканалу.

Ян Майдан, представник КП «Дніпроводоканал» ДМР: «Одразу приїхала гідромашина наша, ми промили та прочистили цю каналізаційну дворову систему, дістали щітку. Бували моменти, коли ми діставали тряпки, халати, памперси і речі особистої гігієни».

Комунальники вкотре закликають дніпрян правильно користуватися каналізаційною системою. Не треба кидати туди весь непотріб.

Юрій Гамазинський, директор КП «Дніпроводоканал» ДМР: «Під час сьогоднішнього чергування була перевірена локація, де ліквідували засмічення дворової каналізації, а також промивали ділянки самопливного колектору діаметром 300мм. Роботи були проведень швидко, вчасно і з дотриманням усіх правил».

Черговий по місту перевірив укриття в школі № 51. Тут можуть прийняти близько 250 осіб.

Олена Карабутова, директорка КЗО «СЗШ №51» ДМР: «Наше укриття користується попитом, починаючи з 24 лютого 2022. Практично всі ці люди залишалися тут не тільки вдень, але і приходили на ніч, вони ночували. Ми приймаємо на наступний рік навчальний 77 школу, в якій немає укриття, і учні будуть навчатися на базі нашої 51-ї школи».

Сховище облаштовано місцями для сидіння, туалетними кімнатами. Тут є аптечка з медикаментами, 
а ще вогнегасники, питна та технічна вода. Крім того, встановлено додаткове аварійне освітлення.

Юрій Гамазинський, директор КП «Дніпроводоканал» ДМР: «Станом укриття я задоволений. Є всі необхідні речі, всі показники, приміщення свіжо відремонтовано, працює система вентиляції, завдяки цьому сухо та рівномірна температура у приміщенні».

Укриття працює цілодобово, в ньому завжди знаходиться відповідальна особа.

Читайте також: Поповнення шкільного автопарку: навчальним закладам регіону передали нові автобуси