Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Комунальні служби усувають наслідки негоди у Дніпрі

Найбільший снігопад за останні декілька днів все ще вирує у місті. З третьої ночі комунальні служби працюють на вулицях міста, аби стабілізувати ситуацію. Задіяна снігоприбиральна техніка. Однак, цим не вдалося вирішити всі проблеми. У міськраді запевняють: працюватимуть до світанку, аби все ж розчистити місто

Під снігопадом власноруч розчищають зупинки, тротуари та перехрестя комунальники. Від ожеледиці посипають спеціальною сумішшю. Більше трьох сотень людей з 5-ї ранку вийшли на вулиці міста, аби ліквідувати наслідки негоди. Снігоочисна техніка працювала з ночі.

Світлана Литвинова, начальниця управління з благоустрою міста департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради: “70 одиниць – це піскорозбрасувальні машини з відвалами, які зачищають й присипають проїжджу частину. Це працює 10 навантажувачів, 6 самоскидів, які підвозять до малої техніки протиожеледну суміш. Працює 23 одиниці малої техніки на тротуарах і бульварних частинах. Також у нас на дорогах 26 одиниць очищувальної техніки”.

Вранці стабілізувати ситуацію вдалося, однак протягом дня снігопад лише набирав обертів. Місто потонуло у заторах, хоча працювало 127 одиниць техніки. Однак, попередити затори на основних дорожніх артеріях не вдалося. Від дніпрян здебільшого протягом дня сипалися нарікання.

-Вчора нормально було, сьогодні дороги вже немає.

-Видела там, вверху, трактор заворачивал. И у нас на Строителей трактр тоже расчищал. Ну, уже снег заканчивается, надеемся, лучше будет.

-Я ледь добралася по своїх справах. Я бачила, що прибирають дороги.

-Легче всего критиковать. Пока засыпало город, вот я шел на Свердлова, уже несколько единиц техники я видел. Будем надеяться, я видел, люди работают.

У міськраді визнають: результати могли б бути кращими, та на заваді прибиранню стали затори, великовантажні фури й недбалі водії.

Антон Андрієнко, головний спеціаліст відділу забезпечення діяльності міського голови Дніпра та його заступників: “Техніка працює безперестанку. Дуже великі складнощі створюють багато транспорту на дорогах міста. В першу чергу це стосується вантажівок. Роботи будуть продовжуватися до тих пір, поки не завершиться снігопад. Вночі ще вийде така техніка, як “Буран”, яка зачищає замети”.

Щодо роботи громадського транспорту: машини вийшли за звичним графіком, попри негоду. Однак, через затори були затримки на маршрутах. Трамвайні ж колії розчищає спеціальна техніка, яку підготували заздалегідь.

Денис Щербина, старший інспектор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: “Транспорт працює, і загалом, ми працюємо над тим, щоб він працював безперебійно. Тобто в нас наразі працює 9 снігоочисних трамваїв, 4 з яких видувають сніг з колій і 5 щіткових, які викидають сніг на узбіччя. Наразі у нас немає ніяких проблем з цим”.

Найближчим часом погодні умови не покращаться, тож у міськраді звертаються до водіїв із проханням не виїжджати без необхідності у негоду. У нічний час працюватимуть великі очисні машини та міні-техніка.