Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Комплексна програма допомоги: у Дніпрі надають безкоштовні обіди дніпрянам поважного віку

Реабілітація, дозвілля і гарячій обід. У Дніпрі працює соціальна програма підтримки людей поважного віку. Щодня тисячам літніх містян допомагають у територіальних центрах. А самотнім з вадами руху їжу привозять прямо додому.

Лідія Мосієнко, підопічна Дніпровського міського територіального центру: «Сюди ми приходимо, щоб отримати задоволення, щоб набратись наснаги».

Не сидіти у чотирьох стінах, а вести активне життя — девіз підопічних дніпровського територіального центру. Ранок вони починають з руханки і дихальної гімнастики. Вік підопічних 65+. Перед фізичними навантаженнями кожного консультує медик. А психолог ще й проводить терапію — в залежності від нагальної потреби.

Інна Подковська, підопічна Дніпровського міського територіального центру: «У мене перелом руки був місяць тому, і це дійсно допомагає розвивати пальці, дрібну моторику».

Марина Ніколенко, психологиня: «Це арт-терапевтичне заняття з гідрогелевими кульками орбіс. Це допомагає розслабитися, поновити функцію організму, розвиток когнітивних функцій, таких як мова, пам’ять, сприйняття».

А у будівлі терцентру гучніше. Тут співають популярних українських пісень. І для підопічних — це не просто слова і музика.

Петро Хала, підопічний Дніпровського міського територіального центру: «Це така пісня, вона дуже душевна, вона до сліз. Не обійтися без цього, ми віримо в ЗСУ. Нехай янголи охороняють їх від смертей, від поранень».

Шиття, малювання, майстрування. У гуртку народної творчості щодня нові заняття.

Євгенія Лемешко, викладає рукоділля: «Виготовляємо різноманітні вироби із солоного тіста».

Щодня у відділенні терцентру Центрального району займаються 25 дніпрян поважного віку. Дозвіллям і харчуванням задоволені.

Галина Максименко-Легеза, підопічна Дніпровського міського територіального центру: «Не кривлю душею: нас завжди зустрічають з посмішкою, нам допомагають. Ми не почуваємося скривдженими родичами. Тут все смачне та все підігріте».

Терцентр обслуговує і маломобільних підопічних. Смачний обід їм доставляють прямо додому.

Тетяна Можаровська, підопічна Дніпровського міського територіального центру: «Хочу спасибі сказати керівництву нашого міста за те, що в цей важкий воєнний час вони знайшли можливість допомагати людям у віці».

Безкоштовне харчування передбачене міською комплексною соціальною програмою. У Центральному районі Дніпра гарячі обіди щодня отримують 460 осіб.

Юлія Міняйло, начальниця відділу терцентру в Центральному районі: «Терцентр працює цілий рік. Ми завжди допомагаємо людям, які опинилися в складних життєвих умовах. Це завжди важливо, а в період воєнного стану тим більше».

Щоби стати учасником соціальної програми, містяни поважного віку мають перебувати на обліку в територіальному центрі Дніпра.

Читайте також: Відзавтра ПЦУ перейде на новоюліанський календар: нові дати свят