Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Компенсація дніпрянам, які прихистили переселенців: скільки саме і як отримати гроші

Надав житло – отримав кошти! У Дніпрі надають компенсацію за прихисток переселенців. Власники житла, які безкоштовно прихистили у своїх домівках внутрішньо переміщених осіб, отримують по 30 гривень на день за одну людину. Як отримати компенсацію та які документи потрібні?

Два місяці тому пані Ольга прихистила родину з Харкова. Оголошення розмістила на онлайн-ресурсі «Прихисток». А про те, що можна отримати компенсацію, жінка дізналася від сусідів.

Ольга Вікторівна, дніпрянка: «Мені сусіди підказали, що є компенсація за житлово-комунальні послуги для внутрішньо переміщених осіб. Прийшла з документами. Вчора подзвонила до адміністрації і вони мені розповіли, який перелік документів потрібно принести до адміністрації, щоб отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги».

Компенсацію можуть отримати лише ті, хто безоплатно розмістив у себе переселенців з окупованих територій або тих, чиї домівки розташовані в зоні бойових дій.

Олеся Грановська, завідувачка сектору Управління у справах ветеранів та ВПО департаменту соцполітики Дніпровської міськради: «Зараз, з жовтня до березня місяця, — це 30 гривень. В інші місяці — це 14 гривень 77 копійок. В першому місяці вже звернулося 94 власника житла, які розмістили ВПО. На сьогодні ця цифра вже зросла. Більше двох тисяч за жовтень вже ми маємо заяв від власників житла».

Щоб отримати компенсацію, необхідно підготувати низку документів і звернутися до районної адміністрації.

Марина Гетманчук, начальниця відділу з організаційно-правової роботи адміністрації Амур-Нижньодніпровського району: «В цьому повідомленні треба зазначити інформацію про себе та про осіб, які були розміщені в її приміщені. Потрібно подати підтверджуючі документи, а саме — паспорт громадянина України. Також треба подати їх ідентифікаційні коди, право власності на житлове приміщення, довідки ВПО».

Отримати компенсацію можна лише з моменту реєстрації заяви. Документи приймають в кожній районній адміністрації.