Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Коли у дворах Дніпра зникне сміття?

Півроку  Дніпро має  суцільні проблеми в вивозом твердих побутових відходів. Що роблять для вирішення цього питання, та коли розраховувати на поліпшення ситуації?

Радник міського голови Михайло Лисенко зауважив, що місто не може бути у заручниках у одного перевізника і виконувати усі його вимоги. Крім того, у місті однозначно погіршилась ситуація із вивозом твердих побутових відходів.

Зараз «Дніпрокомунтранс» є монополістом на вивіз сміття. Але, на жаль, із відходами великого міста підприємство не справляється.  Тому  у   мерії вирішили створити спеціальне комунальне підприємство, яке запрацює вже у травні. Найближчим часом у мерії обіцяють закупити 29 нових сміттєвозів і 6 тисяч контейнерів. За яким тарифом комунальники ввозитимуть  сміття ще невідомо, але він не буде значно відрізнятися від нинішнього.

Набір співробітників до  нових КП, що займатимуться вивезенням твердих відходів, вже проводиться. Планують набрати 350-400 осіб. Оскільки графік роботи буде цілодобовий, середня заробітна плата водія складатиме 10 тисяч гривень. Робітники ж підприємства отримуватимуть від 6,5 тисяч.

Олександр Моторний