Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Коли у Дніпрі закінчиться навчальний рік і де видаватимуть атестати

Про важливі дати та умови закінчення навчального року та вручення атестатів у Дніпрі розповіла заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко.

За її словами, останній день навчання – 2 червня.

Потім випускники проходять Національне мультипредметне тестування та отримують документи про освіту.

Одинадцятикласники отримають свідоцтво про повну загальну середню освіту до 30 червня, а дев’ятикласники – свідоцтво про базову загальну середню освіту в середині червня. Учні початкових класів також отримають відповідні свідоцтва.

Останній дзвоник рекомендують провести онлайн. Вручення атестатів теж потребує безпеки. Керівникам шкіл рекомендується скласти графік для невеликих груп випускників. Можна розглянути альтернативні місця з укриттям, якщо у школі немає таких приміщень. Керівникам будуть надані додаткові роз’яснення та рекомендації.

«Для тих шкіл, де немає укриттів, пропонуємо організувати цей процес, наприклад, у відділеннях бібліотек, будинках культури з укриттям. А ще це може бути художній музей, музей історії Дніпра, де також є укриття. Додатково ще відповідні роз’яснення та рекомендації надаватимемо керівникам закладів освіти», — зазначила Олена Яковенко. 

Читайте також: У Дніпрі готуються запустити дитячу залізницю: дата відкриття.