Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Колектив пологового будинку, зокрема Ірина Кульбач, врятували життя породіль та немовлят

У пологовому будинку, який був пошкоджений 29 грудня у Дніпрі, не постраждала жодна породілля чи дитина. Це стало можливим завдякі злагодженій роботі колективу лікарні, зокрема Ірині Кульбач – завідувачці акушерського відділення. Зараз колектив наводить лад у буділі та мріє, що у майбутньому вони знову почнуть приймати породіль.

Ранок 29 грудня. Масований ракетний обстріл України. У Дніпрі російські окупанти влучили в торговий центр, пошкоджені багатоповерхівки та пологовий будинок.

У цей час там знаходилося 19 породіль та четверо новонароджених дітей. Персонал та пацієнти перейшли в укриття щойно пролунала тривога, завдяки цьому вдалося врятувати життя.

“Все почалося о 5:55 ранку, одна сирена, друга сирена, третя сирена, четверта сирена, був один “приліт”, другий, третій. На момент прильотів всі пацієнти і їхні чоловіки були в укритті”, – розповіла завідувачка акушерським відділенням Ірина Кульбач.

Колеги Ірини Кулбач зазначають, що врятувати людей вдалося у тому числі завдяки швидким та професійним діям лікарки.

“Ірина Іванівна працює в цьому закладі все своє життя, як закінчила інститут, так вона в цьому закладі і працює. Її дії, кажуть самі за себе, професіонал з великої букви, вона дуже переживає за відділення, це справа її життя”, – каже директор відокремленого структурного підрозділу університетської лікарні м. Дніпро Володимир Яковенко.

Пологове відділення майже зруйноване. Палата однієї з породіль – Ольги Зарубіної зараз виглядає так. У кутку залишилися обгорілі троянди, як згадка про щасливий день для родини у цьому пологовому будинку.

“Вони тут лежали в цей день, коли був “приліт”, вони були виписані, з ними все добре, вчора приїжджали на БЦЖ і  знайшли в цій палаті, де руїна, годинник чоловіка і йому вчора повернули”, – сказала Ірина Кульбач.

“Ми теж знайшли в одній із палат годинник, настінний, дитячий. На ньому час після обстрілу зупинився. У пологовому будинку нещодавно зробили ремонт. Для працівників – це другий дім, а обстріл – особиста трагедія. Вони тримаються, наводять лад та мріють про те, щоб пологовий знову працював”, – додала вона.

“Для мене – це мій дім, співробітники – моя рідня, важко дуже, словами не передати, серце плаче. Наш керівник – Ірина Іванівна, вона найкраща, як людина, керівник, організатор, вона як мама нам друга. Вона для нас найдорожча людина, ми цінуєм і зараз вона з нами, і ми сім’ями сюди приходимо, для того, щоб прибрати якось, прибираємо пил, збираємо все до купи. Ялинки новорічні зібрали, які вже неактуальні”, – розповіла акушерка Наталія Авраменко.

“Для чого ж тоді жити, як не думати про майбутні покоління, і для кожного співробітника, я так думаю, і для жителів міста Дніпро – це важливо, відновити роботу пологового будинку”, – резюмувала Ірина Кульбач.

Читайте також: У Дніпрі військові 128 бригади ТрО проводять рекрутингові зустрічі