Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Кінний спорт Дніпра оживає: юні вершники продовжують тренуватись

Кінний спорт Дніпра оговтується від війни. Дніпровські юні вершники знову у сідлі після кількамісячної паузи – спортивна школа олімпійського резерву з кінного спорту поновила проведення змагань, тренувань і відвідувань. Цими вихідними там нагороджували тренерів – за сумлінну працю.

Протягом кількох місяців  від початку повномасштабної війни ці тварини чекали на своїх вершників. Кінний спорт Дніпра сьогодні оживає, юні спортсмени знов мають змогу тренуватися, а коні наздоганяють колишню форму. Єлизавета у сідлі 5 років. Без спорту, каже, відчувала себе неповноцінною.

“Знаєте, коли кидаєш улюблену справу, стає дуже тяжко. На душі порожньо начебто”, – каже вершниця Єлизавета.

Азіза і Аванс теж раді знову бути разом. Дівчинці 10 років. На коні вона з восьми.

“Планую займатися все життя. Нам спочатку тренер сказала не повертатися до стайні, бо було дуже небезпечно, а потім можна було прийти, займатися, поки що все тихо”, – каже вершниця Азіза.

У спортивній школі олімпійського резерву з кінного спорту сьогодні святково. Тренерів нагороджують за плідну і сумлінну працю. Їхні  вихованці — майбутні і діючі чемпіони України та світу. На минулих змаганнях команда тренера Олександра Ходоновича мала найкращі результати.

“У мене усі дівчатка. У мене їх виступало 6 людей. Усі з призами. Усі до однієї. Жодної не було з шести, щоби не потрапила на призи”, – каже тренер з кінного спорту Олександр Ходонович.

Всі, хто займається з конями, як один, вважають – це вкрай ефективна терапія. Особливо, під час війни.

Олександр Ходонович додає: “Ось я помітив. Діти поприїжджали, всі вони були запугані, напружені якісь. Батьки всі залякані, напружені. Почали працювати з кіньми. Таке враження, що вони вже забули, що війна. Вони зі стайні виходять і такі всі… Розумієте?”

“Ми тут виховуємо наше підростаюче покоління, яке захищає нашу країну. І від того, як ми правильно виховаємо, як ми прищепимо любов до нашої країни, любов до спорту, до тварин, до всього, що оточує. І коли вони шануватимуть свою історію, примножуватимуть її, тільки така країна може вижити та перемогти”, – каже директор Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з кінного спорту Павло Касьянов.

Навчитись верховій їзді сьогодні може кожен – заняття для дітей у школі безкоштовні. А досвід спілкування із благородними тваринами – безцінний.

Читайте також: У Дніпрі до дня молоді відомий український гурт дав концерт у підземці