Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Кінець війни все одно буде дипломатичним – Володимир Зеленський

Перемога над росією буде на полі бою, проте війна закінчиться за столом переговорів. Про це сказав Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю ведучим телемарафону «Єдині новини».

«Я справді думав, що закінчити війну можна діалогом. Але, на жаль, я гадав, що це діалог, у якого є відповідні терміни, що в ньому можна буде знайти відповіді на багато питань і багато рішень з російською стороною. Я справді так вважав. А зараз це – гібрид. Тому війна така складна. І перемога буде дуже складна. Вона буде й кривава, вона буде в бою, але кінцівка точно буде в дипломатії», – пояснив Президент.

Водночас Володимир Зеленський переконаний, що саме остаточне завершення війни все одно лежатиме в дипломатичній площині, тому що є низка питань, які можна розв’язати лише за столом переговорів.

Президент поки не називає конкретної мети перемовин із Путіним, адже це залежить від моменту, коли вони відбудуться.

«Все змінюється. Як війна гібридна, так, чесно, буде й гібридний мир. І гібридні зустрічі. Наприклад, якби ми сьогодні зустрічалися, питання Маріуполя також було б на порядку денному. Якщо ми будемо зустрічатися за два-три місяці, може, цього питання вже не буде, а може, ще буде. Ми не знаємо», – зазначив він.

На його думку, перемовини обов’язково відбудуться, проте формат її також наразі невідомий.

Читайте також: