Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Хлопчик з Дніпра грає на бандурі та збирає кошти для ЗСУ

Грає на бандурі та збирає кошти для ЗСУ. Шестикласник з Дніпра Тимофій Потеряйло виконує українські пісні на народному інструменті, аби допомогти захисникам на фронті.

У вишиванці, на невеликому стільці просто неба 12-річний Тимофій грає на легендарній бандурі, струни якої допомагають юнаку збирати кошти для українських воїнів.

Тимофій Потеряйло, бандурист-волонтер: “Я почуваю свободу. Це, можна сказати, на душі стає легше, від цього відпочиваєш. Вважаю себе частинкою допомоги, щоб скоріше це закінчилося, щоб у хлопців була їжа, щоб у них були речі, щоб їм купували для них потрібні речі – тепловізори, бронежилети”. 

Вже майже місяць Тимофій грає на вулицях Дніпра. Хлопця не зупиняють навіть мозолі від струн інструменту. Каже, дзвінка пісня допомагає йому пережити жахи війни.

Олександра, мати бандуриста: “Когда были взрывы, ребенок 3 недели вообще не выходил на улицу. Было очень тяжело ему психологически. В новостях мы увидели Соломийку, нашу девочку. Я говорю: “Сынок, ну смотри, почему бы тебе не попробовать”. Он говорит: “Я не нужный стране”. А я говорю: “Давай попробуем”. Ну, мы вышли 24 числа первый раз, люди реагировали хорошо”.

В репертуарі хлопця 10 українських пісень, вивчає наразі гімн січових стрільців, відомий словами: «Ой у лузі червона калина».

Ольга Андіїшина, дніпрянка: “Очень душевный, замечательный, играет красиво. Я сама закончила музыкальную школу, поэтому я слышу насколько он с душой играет на этом инструменте. Я не могла пройти мимо, я у захвати. Я искренни рада, что у нас такой дружный, сплочённый, замечательный украинский народ”.

Юрий Васецький, дніпрянин: “Діти – це вже вуличні музиканти. Це дуже доречно саме в цей час, коли в нас е становлення нашої новітньої держави. І саме тому така культура мистецтва, як гра на кобзі, бандурі, народні пісні, вона спонукає на те, що населення, яке раніше слухало російськомовну музику, зараз іде до своїх корінь”.

Протягом місяця юному бандуристу вдалося заробити близько двох тисяч гривень. Всі зібрані кошти відправляють у благодійний фонд на потреби Збройних сил України. У такий спосіб родина допомагає нашим захисникам та робить свій вклад у перемогу.