Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Капітальні ремонти трамвайних колій та оновлення рухомого складу. Як зміниться дніпровський електротранспорт у 2024 році

Вулицями Дніпра щоденно курсують близько 100 тролейбусів. На маршрути вони виходять о 5-й ранку та перевозять містян аж до 22-ї. Кожна одиниця рухомого складу проходить щоденний технічний огляд, аби перевезення пасажирів було не лише комфортним, а й безпечним.

«По завершенні зміни кожен тролейбус миють, він проходить технічний огляд. Якщо є якісь несправності, тролейбус направляють на ремонт. Зранку, коли приходимо на роботу, водії проходять медогляд. Кожен водій оглядає тролейбус, якщо помічає якісь зауваження, то повідомляє про це слюсарю. Також ми робимо техогляд і після виїзду на маршрут», – розповіла Ольга Ломоносова, водійка тролейбуса.

Для ефективної та безперебійної роботи тролейбусної мережі працюють тролейбусні депо. Одне з них працює з 1961 року та обслуговує 11 тролейбусних маршрутів, на яких працюють близько 50 одиниць рухомого складу. Аби проінспектувати його роботу на підприємство з перевіркою завітав черговий по місту Олександр Лещенко.

«В першу чергу мене цікавило, як відбувається технічне обслуговування рухомого складу. Побачили, як проводиться щоденний огляд та виконується технічне обслуговування. Слюсарі щоденно виконують ремонтні роботи, перевіряють обладнання опалення в салонах. Також побачили, як працює мийка. Зауважень до роботи депо немає», –  зазначив Олександр Лещенко, заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР.

Під час чергування Олександр Лещенко розповів про плани КП «Дніпровський електротранспорт» на 2024 рік:

– капітальний ремонт трамвайного переїзду на перехресті вулиці Юрія Савченка та проспекту Лесі Українки;

– капітальний ремонт трамвайної колії на перехресті просп. Богдана Хмельницького – вул. Леоніда Стромцова;

– капітальний ремонт трамвайної колії на перехресті просп. Богдана Хмельницького – вул. Шинної;
реконструкція трамвайної лінії по вул. Михайла Грушевського (в районі будинку №85);

– також заплановане оновлення рухомого складу тролейбусних депо (до 20 одиниць) та трамвайних депо (до 5 одиниць).

Читайте також: Звернення до автомобілістів! На вулицях Дніпра працює снігоприбиральна техніка, прохання пропускати спецтранспорт