Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Кабмін повернув довоєнний механізм відшкодування вартості інсуліну

Попри воєнний стан і військові дії, що тривають в країні через агресію російської федерації, програма відшкодування державою вартості ліків продовжує діяти. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Обсяг програми реімбурсації залишився незмінним, на сьогодні програма розповсюджується на 401 лікарський засіб, серед них:

Своїм рішенням Кабінет Міністрів України повернув механізм відшкодування вартості препаратів інсулінів, затвердженого постановою КМУ від 28 липня 2021 р. № 854, який діяв до війни.

Механізм передбачає, що відшкодування (реімбурсацію) вартості препаратів інсулінів в рамках програми медичних гарантій для аптечних закладів, які мають договори з НСЗУ та для пацієнтів буде здійснюватись безоплатно або з доплатою з боку пацієнта, згідно зі встановленою категоризації інсулінозалежних пацієнтів.

Перелік аптек, в яких наявні препарати інсуліну, знаходиться за посиланням.

Водночас пацієнти можуть отримувати препарати інсуліну як гуманітарну допомогу у пунктах видачі ліків, адже з початку війни Україна отримала від виробників понад 1,05 млн доз інсуліну гуманітарної допомоги.