Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Із Сєвєродонецька до Дніпра: нове життя шкільної вчительки

Ніна Петренко — переселенка із Сєвєродонецька. Її рідне місто почали обстрілювати вже з першого дня повномасштабного вторгнення. Рішення про виїзд жінка прийняла 8 березня. Каже, це був такий подарунок для себе на свято. Пані Ніна переїхала до Дніпра — зараз працює вчителем фізичної культури в одній зі шкіл міста. А ще вона активно займається спортом та бере участь у волейбольних турнірах.


Ніна Петренко — переселенка із Сєвєродонецька. Її рідне місто почали обстрілювати вже з першого дня повномасштабного вторгнення.

Ніна Петренко, переселенка: «І вже коли неможливо було перебувати в місті, я вирішила виїхати. Все ж таки вирішила собі зробити подарунок на 8 березня, і виїхала з міста 8 березня. Я вивезла всіх, до кішки».

Школа у Сєвєродонецьку, де працювала пані Ніна, повністю зруйнована. Але жінка знайшла нову роботу в одній зі шкіл Дніпра.

Ніна Петренко, переселенка: «Я за оголошенням. «Дякую» велике директору школи. Незважаючи на проблеми з документами, бо я виїхала, не маючи жодної трудової книжки, він мене заспокоїв, сказав: «Усе буде гаразд, відновлюйте документи». І все вийшло. І з вересня місяця я вже працюю у цій школі. Почуваюся тут дуже комфортно».

У Дніпрі пані Ніна продовжила активно займатися спортом.

Ніна Петренко, переселенка: «Я влітку грала у пляжний волейбол. Була призером, чемпіоном з пляжного волейболу. Відвідувала й набережну Дніпра. Чудове місто, красиве, молоде, дуже багато сучасних будівель, тому дуже комфортно тут знаходитися».

Пані Ніна каже, зараз мрія одна — це перемога України. І вже після неї жінка буде визначатися, повертатися до рідного міста чи залишитися у Дніпрі.

Читайте також: На Дніпропетровщині через обстріл змінюють розклад електричок, — УЗ