Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Юні науковці з Кам’янського позмагаються у США за статус найкреативніших

Тринадцять вихованців обласного відділення Малої академії наук з Кам’янського позмагаються за статус найкреативніших у США. Там наприкінці травня пройде Всесвітній фінал олімпіади «Destination Imagination». Його учасники продемонструють знання з точних та гуманітарних наук. А ще покажуть, чи можуть застосовувати їх на практиці.

«13 юних науковців з Кам’янського і їхні тренери вирушають до США. Вже наприкінці травня змагатимуться там за звання найкреативніших. Право на участь у Всесвітньому фіналі олімпіади «Destination Imagination» вони вибороли на національному етапі. Він тривав майже пів року. Щодня, об’єднані у дві команди, наші юні вихованці Малої академії наук приймали виклики. Доводили та спростовували теорії», –зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

«Destination Imagination» – найбільша освітня програма з розвитку креативності. Її учасники не тільки демонструють знання з точних та гуманітарних наук, а й показують, чи здатні застосовувати їх на практиці. Для команди «Mosgo builders» цьогорічний всесвітній етап – не перший. Два роки тому долучалися до нього онлайн. Посіли шосту сходинку серед чотирьохсот учасників.

«Завжди обирали інженерний напрямок. Цього разу зупинилися на науковому. Досліджували неможливе, – додав учасник команди-переможниці національного етапу «Mosgo builders», одинадцятикласник Михайло. –  Оскільки нахил у ліцеї, в якому ми навчаємося, на фізику, то нам легше вирішити задачку, а потім на практиці її перевірити».

Загалом у змаганні шість напрямків. Окрім інженерного і наукового, технічний, імпровізаційний, художній та суспільний. Останній для себе обрали дівчата з «Crystal».

Загалом за час війни МАНiвцi вибороли вже 22 перемоги у шістнадцятьох міжнародних конкурсах.

Читайте також: «Авангард» потребує реконструкції: чи відновлять легендарний стадіон.