Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Юні дніпряни стали бронзовими призерами чемпіонату світу з бальних танців

Камелія Кадаєва та В’ячеслав Мальцев з Дніпра нещодавно повернулись з чемпіонату світу в Англії з бронзою. Танцювальна пара з Дніпра неодноразово представляла Україну на міжнародній арені. Зараз чемпіони у своєму рідному Дніпрі, попри повітряні тривоги, готуються до наступних змагань.  

Не стримує крики радості тренерка, її вихованці стали бронзовими призерами чемпіонату світу.
Камелія Кадаєва та В’ячеслав Мальцев нещодавно повернулися з Англії. На світовому чемпіонаті з бальних танців пара здобула бронзу.

Камелія Кадаєва, бронзова призерка чемпіонату світу The Open Worlds: «Два тижні до цього турніру мені було страшно, стрес. Мені було дуже цікаво, як це буде, що це буде. А потім, коли цей день настав, страх трошки зійшов. І навіть коли ми попали в фінал, в мене аж сльози були на обличчі».

 В’ячеслав Мальцев, бронзовий призер чемпіонату світу The Open Worlds: «Я був дуже налаштований. Я відчував за себе, за свою країну, за тренерів відповідальність. Тому не можна було облажатись і станцювати погано».

Через закрите небо над Україною, Камелія та В’ячеслав добиралися до місця призначення довго.

Аліса Кадаєва, президентка танцювально-спортивного центру «Тріумф+»: «Їхали ми 44 години. Дорога зараз дуже вимотує. Але в нас була ціль, в нас була мета. Саме в Англії зустрічають дуже добре. Були представники Італії, які, коли дізнались, що ми з України, жіночка підійшла, обіймає і каже: «Я дуже пишаюсь Україною, цим незламним народом».

Родичі, знайомі та інші тренери спостерігали за ходом змагань з України.

Микита Круковський, головний тренер танцювально-спортивного центру «Тріумф+»: «Відчуття неймовірні. Я був вдома, працював у залі. Дружина була з дітьми, другий тренер була з дітьми на змаганнях, і коли вони подзвонили, то було неперевершено».

Разом пара танцює вже чотири роки. На початку повномасштабного вторгнення їм довелося деякий час перебувати та тренуватися в Польщі.

Аліса Кадаєва, президентка танцювально-спортивного центру «Тріумф+»: «Дуже вдячні тренерам полякам, які нам допомогли з житлом, з тренуваннями. Потім ми зібрали тих дітей, які були у Польщі — наші, з нашого клубу. Ми поїхали на змагання до Франції, поїздили по змаганнях у Польщі, та прийшов час повертатись, бо дома найкраще».

З 24 лютого Камелія та В’ячеслав представляли Україну на паркетах Франції, Нідерландів, Польщі та Великої Британії. Діти продовжують тренуватися і вже готуються до нових змагань.

Читайте також: З початку року спортсмени Дніпропетровщини вибороли майже 150 нагород на міжнародних змаганнях