Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Історія педагогині з Маріуполя, яка почала життя спочатку в Дніпрі

Дніпро допомагає. Нову долю в місті знаходять тисячі людей, які були змушені тікати з охоплених війною регіонів. У Дніпрі починають будувати життя спочатку. Сотні педагогів, транспортників, медиків нині живуть і трудяться у місті. Наступна історія про педагогиню з Маріуполя, яка нині викладає українську мову та літературу дніпровським школярам і для якої наше місто стало рятівним колом.

Інга Лісогор — вчителька української мови та літератури. Нині працює в Дніпрі. До повномасштабного вторгнення вчителювала в Маріупольському технічному ліцеї. З охопленого війною міста виїхала в березні 2022.

Інга Лісогор, вчителька української мови та літератури СШ №97: «Насправді я не одразу опинилась в Дніпрі. Я була в різних областях, в різних містах. І хочу сказати: коли опинилася саме вже в Дніпрі, зрозуміла, що такої підтримки я не бачила більше ніде». 

Пані Інга отримала фінансову та психологічну підтримку в Дніпрі. Їй допомогли і з працевлаштуванням. Вчителька спочатку боялася змін. Не знала, як її прийме новий колектив та учні. Втім, з першого дня страх зник.

Інга Лісогор, вчителька української мови та літератури СШ №97: «Все продовжується, освіта не стоїть на місці, ніхто тут не кидається кричати: «Боже мій, в нас війна, давайте зупинимо освіту». Ні, ми навпаки відволікаємо дітей, ми показуємо їм, що в України є майбутнє».

Дніпро радо приймає всіх переселенців. Місто потребує кваліфікованих кадрів.

З питань вакансій у закладах освіти телефонуйте за номером: 0687517277, Чечель Марія Миколаївна, заступниця начальника відділу кадрової роботи управління освіти департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.