Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Історія одного шиномонтажу: як у Дніпрі «узаконюють» незаконні споруди

Нещодавно на Набережній Заводській у Дніпрі прибрали шиномонтаж. За словами адвоката власника об’єкту, споруда зареєстрована у державному реєстрі держправ на нерухоме майно, а за версією інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради її там немає. Споруду все ж таки демонтували. Але історія не завершилася. Про це говорили у програмі «Твій вечір» на ДніпроTV.

За словами начальника інспекції з питань благоустрою Дніпровської міської ради Руслана Мороза, історія з шиномонтажем дуже показова. «Коротко про перебіг подій: 27 жовтня інспекція перевіряла цю ділянку Набережної. Після цього, 22 листопада інспекція з комунальним підприємством вже приїхали демонтувати споруду, на яку не було представлено жодних документів. У тому числі, в архівах БТІ», – розповів Руслан Мороз.

Як з’ясувалося, 2 листопада були зроблені зміни у реєстрі прав власності. «До автостоянки, яка знаходиться поряд з шиномонтажем, була «примальована» будівля шиномонтажу. Відповідно, з’явився новий техпаспорт. Все це було зроблено в один день – 2 листопада. Через п’ять днів після проведення перевірки», – повідомив начальник інспекції з питань благоустрою.

В міськраді вирішили звернутися до правоохоронних органів щоб вони з’ясували – як та ким були проведені зміни в реєстрі прав власності, та на яких підставах. «Також, будуть питання до власників автостоянки. Коли земельна ділянка передавалася в оренду для автостоянки, то в переліку споруд не було вказано шиномонтажу», – пояснив Руслан Мороз.

Історія з шиномонтажем – це наглядний приклад як підприємці в обхід законних вимог зараз вирішують свої питання. «Дуже швидко з’явився запис у реєстрі про право власності та новий техпаспорт. Більша частина споруд у Дніпрі, яка була побудована незаконним способом, оформила свої документи у схожий спосіб», – вважає представник міської ради.