Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Історія актриси Марії Бойко, яка грала у маріупольському народному театрі і дивом вижила під час бомбардувань

Марія Бойко грала у маріупольському народному театрі «Театроманія». Після місяця перебування у заблокованому Маріуполі, їй вдалося виїхати. Дніпро ТіВі презентує цикл сюжетів про українців, які через російську агресію втратили житло і роботу, але знайшли себе у нашому місті. Історія десята: «Життя – жахливий театр».

Актриса маріупольського театру зіграла у 10 виставах та перформансах. Співпрацювала з іноземними режисерами, гастролювала Європою. До кінця березня виживала у заблокованому Маріуполі.

Марія Бойко, актриса, помічниця режисера: «В наш будинок потрапила бомба. Вона знесла квартиру наших сусідів і частину нашої квартири, коли ми були там».

Дивом вдалося виїхати до Дніпра. Марію взяли на роботу до Театру драми та комедії. У Дніпрі їй комфортно.

Марія Бойко, актриса, помічниця режисера: «Познайомились, зрозуміли, що ми хочемо працювати, що навіть під час бомбардувань, повітряних тривог, що ми хочемо цього. І просто почали працювати і творити разом».

«Увага! Репетиція вистави «Барбер-шоу» починається за двадцять хвилин».

У театрі відбулася прем’єра комедійного детективу «Барбер шоу». Марія — помічниця режисера.

Марія Бойко, актриса, помічниця режисера: «Це була інша сторона роботи. Тобто зазвичай ти на сцені, зазвичай ти вчиш текст і ти щось робиш. А тут ти сидиш за сценою».

Актори «Театроманії» розкидані по всьому світу. Вони збираються разом, щоб зіграти виставу для дітей-переселенців.