Site icon Телеканал «ДніпроTV»

«Історії та війни»: у Дніпрі відбулась презентація автобіографічної книги відомого волонтера і військовослужбовця

У Дніпрі відбулась презентація автобіографічної книги відомого волонтера і військовослужбовця Юрія Гудименка. В ній немає сюжету і головного персонажа, але є справжні емоції.

Презентація книги проходила у дніпровській кав’ярні. Тут зібрались ветерани АТО, волонтери та активні дніпряни. Торік сапер, молодший сержант ЗСУ Гудименко під час звільнення Харківської області попав під мінометний обстріл. Отримав травми руки, ноги та уламок у грудях. Ще у шпиталі, коли відновлювався після важкого поранення, йому надійшла пропозиція видати книгу.

Тексти, які увійшли до збірки, були написані, починаючи з 2014 року, і доповнювалися з початком повномасштабного вторгнення. Автор називає їх частиною особистої еволюції, бо деякі були написані російською. Для публікації їх довелося перекладати.

Юрій Гудименко, автор книги, військовослужбовець ЗСУ: «Мені почалось в якийсь момент здаватися, що частину текстів писала абсолютно інша людина. І це для мене було досить дивно. Тому що я — це завжди я, я свій паспорт перевіряв, ніщо не змінилося з 1987-го. Після цього я зрозумів, що люди, які живуть в історичні часи, вони змінюються дуже швидко. І я думаю, нема зараз людини, яка скаже, що вона така сама, як до повномасштабної війни, і вона ні трохи не змінилась».

Під час зустрічі говорили і про наболіле – проблеми військових, які отримали поранення і повертаються до цивільного життя, а також ветеранів АТО.

Юрій Гудименко, автор книги, військовослужбовець ЗСУ: «Все те законодавство, яке зараз, воно за 5 років перетворить нинішніх захисників, «котиків», бійців і нашу надію, втравить їх в дикий конфлікт з усією країною. Тому що нинішнє законодавство про те, що ветеран має бігати за чиновниками, ходити на мітинги і вимагати від держави, щоб дала їй те, що в законі прописано».

До збірки увійшли найкращі розповіді про журналістське, громадське та військове життя Юрія Гудименка. Автор пояснює: це не зовсім звичайна книга, адже в ній немає ані сюжету, ані персонажів, які затримуються надовго.

Татуся Бо, письменниця, блогерка: «З цієї книги можна зрозуміти, як події — ті, що були давно — впливають на наше сьогодення. Як невивчені уроки історії, які були ще 200-300 років тому, мусимо зараз вчити ми».

Олена і Ольга книгу вже прочитали, їм було цікаво послухати автора наживо та поставити йому питання.

Олена і Ольга, відвідувачки презентації: «Вона дуже оптимістична. І взагалі, це тому люди за ним йдуть, тому що він оптимістичний і не бреше. Він не бреше і він оптимістичний».

Усі кошти від продажу книги автор перерахує українському об’єднанню «Мрія». Організація допомагає родинам полеглих і полонених військових.

Читайте також: Геннадій Корбан: «Сподіваюся, у громад залишиться можливість допомагати фронту»