Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Інспекція чергового по місту: як у Дніпрі відновлюють школи та укриття

Чергова по місту Ксенія Сушко перевірила підпорядковані департаменту гуманітарної політики освітні заклади щодо відновлення вибитих внаслідок російської агресії вікон, а також завітала в одне з укриттів, розташоване в дніпровській школі та з’ясувала, чи відповідає воно всім необхідним нормам.

У дніпровських закладах освіти продовжують відновлювати вікна, вибиті внаслідок ракетних ударів. 
Вікна повилітали у понад 50 будівлях. Загалом замінити треба 6000 м² скла.

Ксенія Сушко, директорка департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: «Державою було анонсовано субвенції на відновлення закладів. Ми подались, чекали досить довго – до червня. Потім стало зрозуміло, що їх виділять на території, де постраждали масштабно. Тому місто виділило гроші, розпочали роботи. До кінця літа все зробимо».

У школі №136 після ракетного обстрілу було зруйновано 79 вікон.

Наталя Євсевська, директорка школи №136: «Дуже швидко департамент гумполітики відреагував. Було замінено скло на ДСП. А вже потім було здійснено зміну металопластикових конструкцій».

Багато закладів освіти надали свої приміщення для облаштування найпростіших укриттів. Обладнали їх відповідно до вимог, визначених законом. Сховище відчинене цілодобово. Сюди приходять ховатись під час тривог жителі ж/м Придніпровськ. 

Також у всіх укриттях, які облаштовані в освітніх закладах, цілодобово присутні чергові. Крім того, є запас усього необхідного.

Читайте також: У Дніпрі відкрили автошколу для людей з інвалідністю