Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Інспектори з благоустрою перевірили дніпровських підприємців

Представники дніпровського бізнесу зобов’язані слідкувати за чистотою своїх об’єктів підприємництва. Тож інспектори з благоустрою проводять рейди. Стан пішохідних доріжок, тротуарів і зони біля фасадів – у відповідальності власників магазинів та торговельних павільйонів.

Свій рейд співробітники дніпровської інспекції з питань благоустрою цього разу розпочали з вулиці Робочої. Перед тим як зайти всередину однієї з крамниць, Дмитро Гомілко проводить фотофіксацію порушення.

«Доброго дня, шановні. Будь ласка, керівник є ваш?»

Інспектор пояснює правила міського благоустрою співробітниці магазину.

«Знаєте межі прилеглої території для установ, підприємств, організацій? На ширину фасаду до лінії бордюрного каменю».

Дмитро Гомілко, головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради: «Прилегла територія знаходиться не в належному стані. На ширину фасаду розкидане листя та випадкове сміття. Тому завітали до цього підприємства. Зараз надамо припис».

Припис – це попередження, шанс на швидке виправлення ситуації. Якщо після повернення ревізії сміття не приберуть, порушників каратимуть штрафами.

Дмитро Гомілко, головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради: «Для юридичних підприємств становить від 850 до 1700 гривень».

Фізичні особи заплатять від 340 до 1360 гривень. Наступний об’єкт – магазин побутових товарів. Інспекторам, окрім сухого листя, впали в око картонні коробки, залишені біля входу. Не дочекавшись письмового попередження, співробітники розпочинають боротьбу за ідеальну чистоту.

Анастасія, адміністратор: «Пока есть время, уберу. Все равно в зале убирала и вышла сюда убирать. Ми просто убираем, просто не всегда успевается это. А так, убираем. Если бы мы не убирали, тут была бы уже куча мусора».

Дмитро Гомілко, головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради: «Порушення усунуто, припис виконано. Дякуємо таким свідомим підприємцям за співпрацю і розуміння».

Приклад сусідів переймає й співробітник магазину алкогольних напоїв.

Ілля Колінко, співробітник магазину: «Зайшли, попросили поприбирати сміття біля магазину. Я відреагував моментально. Вийшов і поприбирав».

Основна задача рейду – не покарати, а привчити до чистоти, пояснює інспектор Гомілко. Тому в деяких випадках має сенс провести профілактичну бесіду без залякування офіційними документами.

«Прилегла територія, яку ви маєте прибирати, становить 10 метрів. З цієї сторони навпіл із сусіднім суб’єктом господарювання. Тому ось з цієї сторони є незначні зауваження, будь ласка”, – “Я поприбираю!»

За чистотою в місті щоденно слідкують десятки інспекторів.

Дмитро Гомілко, головний спеціаліст інспекції з питань благоустрою Дніпровської міськради: «Першочергово відпрацьовуються скарги наших мешканців або наших підприємств стосовно неналежного утримання прилеглої території. І це доволі така буденна, рутинна робота, яку виконує щодня інспектор, проходячи свій квартал, межі свого району».

Під час рейду інспекція встигла перевірити не менше десятка комерційних закладів.