Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Індивідуальне опалення: якщо немає грошей на котел – мерія допоможе

Голова Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан розповів, як отримати компенсацію за встановлення котлів містянам, в чиїх будинках відключили центральне опалення

“Щодо індивідуального опалення. Справді, є багато будинків, які відключають від центрального, централізованого опалення.

Тому що, якщо ми візьмемо старі двоповерхівки, які є, дуже багато їх на 12-му кварталі, в інших районах міста, — умовно ми стикаємося з тим, що дві квартири знаходяться на центральному опаленні, а решта вже має індивідуальне опалення. І фактично витрати, які йдуть на ці дві квартири — це витрати як на весь будинок.

І тому справді було ухвалено рішення про відключення частини таких будинків, але при цьому діє програма компенсації. Люди встановлюють собі електроопалення, електрокотел, і місцевий бюджет за заявою людини компенсує їм ці витрати. Тому я закликаю людей, у яких це сталося, справді включитися до цього, ставити котли у таких будинках, і місто компенсуватиме ці витрати.

Є люди, які не мають грошей для того, щоб поставити такий котел до того, як вони отримають компенсацію. Я думаю, що такі люди можуть звернутись через соцдепартамент за отриманням матеріальної допомоги цільовим чином. І частково їм буде надана матеріальна допомога, а далі вони зможуть звернутися знову ж таки до міста, до департаменту ЖКГ за компенсацією щодо встановлення електрокотла. І я думаю, що така допомога буде надана“, — розповів він в етері каналу ДніпроTV.

Читайте також: У Дніпрі проінспектували укриття в одній із гімназій