Site icon Телеканал «ДніпроTV»

ІЛ-76: два роки болю. Винуватці трагедії і досі не покарані!

Десантники не помирають, вони йдуть у небо. Вже другий рік Дніпро долучається до пам’ятних заходів з приводу трагедії Іл-76. Напередодні біля алеї небесної сотні, де встановлені меморіальні плити героям, зібралися рідні та друзі загиблих хлопців.

Тепер він споглядає на перехожих із фотокартки на Алеї Небесної Сотні. Тут чоловік разом із своїми побратимами, що два роки тому пішли у небо. Олександр Котов був шахтарем і пішов добровольцем до армії. 14 червня для його дружини Тетяни назавжди залишиться чорним днем.

«Знаєте, нам легше вже не стане. Та винуватці повинні бути покарані. І те, що йому дають сім років, це дуже мало за 49 чоловік», – обурюється дружина загиблого десантника  Тетяна Котова.  

Це Тетяна має на увазі судовий процес, який розпочався у минулому році. Головним підозрюваним у трагедії з Іл-76м проходить Віктор Назаров. Саме він, на думку рідних, віддав наказ про відправлення екіпажу.

Згадати загиблих та братів по зброї прийшли до Алеї Небесної Сотні. Олександр летів першим екіпажем. Згадує, тільки-но приземлилися, командири наказали швидко виходити із літака. Потім хлопці побачили догораючий другий борт. Сподівалися, що все добре, але на ранок побачили останки хлопців і все зрозуміли.

«Знало про виліт лише наше командування. Тільки воно могло нас продати», – говорить старший солдат 25-ї десантної бригади Олександр Третяк.

Згадати про героїв зібралися містяни та місцева влада і біля пам’ятника Маргелову. Там на майданчику виклали портрети загиблих бійців та відслужили панахиду. Вони дійсно не померли, вони пішли у небо. І вже звідти знову стоять на захисті своєї держави.