Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ігри у темряві: чим розважити дитину під час блекауту

Коли ви вдома з дитиною і раптом вимкнули світло, важливо знайти для неї розвагу. Далі про активності, які не тільки допоможуть пережити «темні години», а ще й розвинуть у дитини уважність, пам’ять та спритність.

Зайняти дитину під час блекауту або вимкнень світла можна не лише настільними іграми. Можна пограти в ланцюжки слів. Яскравим представником є відома всім з дитинства гра «Міста».

Анна Сулейманова, керівниця клубу дозвілля для родини: «Якщо дітям важко обмежитись своїми знаннями у містах, то можна переходити, розширитись на географічні назви по всьому світу».

Вчити скоромовки — весело і корисно. Можна тренувати вимову навіть на одному слові.

Анна Сулейманова, керівниця клубу дозвілля для родини: «Слово everybody. Прибираємо першу літеру і в нас виходить verybody. І так виходить everybody, verybody, erybody, rybody, ybody, body, ody, dy, y».

Діти полюбляють змагатися і випробовувати себе. Наступна гра — зловити фломастер. Спочатку треба покласти його на кисть, а потім спіймати тією ж рукою.

«Три два один! Я зловила все! Я теж! Клас, п’ятірка! А я лише один. Добре».

Якщо поблизу немає підручних засобів, можна погратися, використовуючи лише пальці рук.

Анна Сулейманова, керівниця клубу дозвілля для родини: «Дуже класно, коли ви стискаєте свої ручки вдвох, і вам треба великими пальчиками зловити пальчики свого суперника, напарника, опонента. Дуже класна гра, дітям подобається. Можна дуже дового нею займатися».

Ігри з дітьми допоможуть не тільки перечекати блекаут, а ще й покращать взаємовідносини у родині.