Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Євген Синельников, Євген Філатов та KADNAY на одній сцені. «Як звучить Дніпро» зблизив містян

«Як звучить Дніпро». На станції метро «Вокзальна» відбувся унікальний захід. Саме у Дніпрі пройшла перша офлайн-зустріч проєкту, що розповідає про звучання міст України. На заході виступали місцеві музиканти, поети та митці. Завітали і безпосередні творці проєкту – продюсерка Наталія Синельникова, режисер Євген Синельников і ведучий та композитор Євген Філатов.

У дніпровському метро зібралися письменники, музиканти і звичайні дніпряни, аби насолодитися творчістю своїх земляків і проявити себе.

Офлайн-захід проекту «Як звучить Дніпро» провели вперше. Ведучим став концептуальний поет з Дніпра – Олександр Шакіров, який брав участь і в зйомках серії про наше місто.

«Дуже фірмово звучали мої вставки, моєї поезії між підводками, репортажами, це мене дуже потішало», — розповів Олександр Шакіров, концептуальний поет.

Ідея ютуб-проєкту «Як звучить Україна» належить Наталії Синельниковій. Жінка зазначає, любов до звуків у неї з дитинства.

«Я дуже любила з дитинства, коли йшла додому слухати, як все навколо звучить і хотіла це записати, і зробити з цього музику. Я розповіла все своєму чоловікові, але він сказав клас, але ніхто дивитися не буде і він придумав форму, де наш ведучий у студії сидить записує, саме це він і придумав», — розповіла Наталя Синельникова, авторка проєкту «Як звучить світ…Україна». 

До участі запросили композитора з двадцятирічним досвідом Євгена Філатова. Чоловік запам’ятав Дніпро наймузичнішим світлофором.

«У випуску про місто Дніпро цей звук світлофора став основою для написання музичної композиції. Якщо будете переходити дорогу у Дніпрі, обов’язково прислухайтесь», — сказав композитор Євген Філатов.

Режисер проекту Євген Синельников зазначає, Дніпро відкрився для нього і всієї команди з дуже позитивної та творчої сторони.

«Дніпро – не провінція, але ще не столиця, тому тут немає такого впливу бабла, у Дніпрі справжня творчість. Тут цікавіші ініціативи, вони направлені на те щоб виразити себе, а не заробити гроші, а для творчості це дуже важливо», — розповів режисер Євген Синельников. 

За словами організаторів, головна мета офлайн-заходу – допомогти краще зрозуміти місто та людей, які живуть в ньому. Познайомити дніпрян з дніпрянами. Тому на сцені можна було побачити земляків. Серед них і гурт «KADNAY».

«В Дніпрі завжди приємна публіка, одні з найбільш незабутніх концертів – це у Дніпрі. Приємно бачити рідну публіку, ось мені вже мама махає. В Дніпрі завжди своя енергетика», — зазначив музичний гурт KADNAY. 

Ідея більше розповісти про дніпровських митців, поетів та музикантів сподобалась відвідувачам.

«Це дуже важливо поширювати саме серед своїх свою діяльність, бо часто люди задаються питанням, а куди можна сходити у себе і багато людей не знають про це, тобто це треба активно розповсюджувати про себе про молодь», — розповів Сергій глядач. 

Команда проекту «Як звучить Україна» відзняла два сезони та випустила ролики про 11 міст. Відео про Дніпро набрало понад 110 тисяч переглядів.

Читайте також: У Дніпрі вже на 20 вулицях усунули аварійну ямковість на дорогах