Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Янгольські Крила: Коллет Міллер приїхала до Дніпра з важливою місією

Всесвітньо відома американська художниця Коллет Міллер завітала до Дніпра та створила артоб’єкт. Він стане частиною глобального проєкту «Янгольські Крила», що увійшов до світової четвірки інстаграмного стріт-арту. 

Коллет Міллер, американська художниця: «Я розпочала цей проєкт під назвою «Глобальні ангельські крила» в Лос-Анджелесі у 2012 році, щоб нагадати людству про нашу природу, про те, що ми є добрими ангелами цього світу. І я зробила цю пару крил спеціально для України та Дніпра, з кольорами Дніпра, тому що мої друзі показали мені логотип і кольори річки Дніпро, а моя подруга Наталія організувала поїздку, бо вона мешканка Дніпра. Я сподіваюся, що для вас моя робота, мої перші крила в Україні сподобаються. Ви знаєте, я хочу цього, всі хочуть цього, аби безглузда війна закінчилася. Всі цього хочуть, я знаю».

Мурал «Крила Янгола» — це частина глобального арт-проєкту художниці. Її крила прикрашають нетрі Кенії та Міжнародний лондонський аеропорт Хітроу, табір біженців та вишукану стіну сучасного маєтку у Франції, Світовий торговий центр у Нью-Йорку (пам’ять про жертв 11 вересня) і міст у Гарлемі. Відтепер у цьому списку з’явилась і Січеславська Набережна Дніпра.

Коллет Міллер, американська художниця: «Проєкт, я сподіваюся, принесе віру у вищу природу людини. І я думаю, що в ситуації, в якій ви зараз перебуваєте в Україні, — це найкраще місце, щоб спробувати принести те, що я можу принести, щоб підтримати ваші зусилля, щоб допомогти вам».

Запросила Коллет Міллер в Україну Наталія Попова, авторка книги «HUMANS and ANGELS». Вона — про особисті історії зустрічей з людьми, які вірять, що ми всі янголи один для одного. Наталія надіслала лист художниці, в якому розповіла про місію своєї книги.

Наталія Попова, авторка книги «Humans-Angels»: «Не знаю, що мене змусило запропонувати їй приїхати до нас. Мені дзвонили її родичі, її друзі і казали, що це небезпечно, що ви це даремно робите, це авантюра. І тоді я сказала таку фразу: «В Україні живуть люди, які реально можуть померти щохвилини. І це загострює наші почуття любові до життя». І вона сказала: «Я їду».

Крила Міллер увійшли до світової четвірки інстаграмних вуличних творів мистецтва. Вуличний арт-об’єкт — це символ глибокої підтримки та співчуття художниці до України, засудження військової агресії росії.

Ольга Стасенко, начальниця Туристично-інформаційного центру: «Ми сподіваємось, що ця саме локація, цей арт-об’єкт стане такою родзинкоюю міста Дніпра, коли кожен бажаючий, кожен турист, наші дніпряни зможуть прийти і сфотографуватися, оскільки це таке своєрідне місце місце сили».

Атр-об’єкт знаходиться на вулиці Січеславська Набережна, 29А. Тож кожен може зробити собі цікаве фото для соціальних мереж.

Читайте також: Дніпропетровщина представила на всеукраїнському фестивалі Петриківський розпис та козацькі пісні 

https://www.youtube.com/watch?v=RWrxsQ20JQk