Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Ялинкові базари у Дніпрі: де можна купити ялинку і скільки вона коштує

На вулицях Дніпра з’явилися новорічні дерева. У пунктах продажу — сосна звичайна, кримська і піхта Нордмана. Ялинкові базари відкривають в кожному районі міста. У мерії запевняють: незаконної торгівлі немає, бо торгувати дозволено лише зареєстрованим підприємцям. Отже, де можна вибрати ялинку і скільки за неї просять?

У Дніпрі стартував сезон продажу новорічних ялинок. В різних районах працюватимуть 124 пункти.
Іван продає зелених красунь 11 років. Каже, у порівнянні з минулим роком, асортимент зменшився. Та попри це дніпряни охоче питають про ціну на новорічне дерево, яке вдома створює святковий настрій.

Іван Ярко, продавець ялинок: «Є сосна звичайна, сосна кримська або латинська назва «пінос паласіано» — це вид сосни чорної. Є імпортна — це ялиця нормана, яка росте на берегах північного моря на півдні Данії чи півночі Польщі. Новорічна ялинка — це настрій у будинку, можна відволіктися, можна зробити свято вдома не тільки собі, а й дітям, які бачать ялинку і одразу у них посмішка на обличчі».

Ціни коливаються від 300 і до 4000 гривень. За перший день Іван продав більше 10 ялинок. Вартість залежить не стільки від розміру, скільки від пишності, пояснює продавець.
У мерії запевняють: у Дніпрі ялинками торгують лише зареєстровані підприємці!

Володимир Трегубов, начальник управління споживчого ринку і реклами Департаменту торгівлі та реклами Дніпровської міськради: «Інспектори деартаменту торгівлі та реклами, та комунального підприємства «Дніпровські активи» вже з 10 числа проводять рейди щодо виявлення незаконних пунктів торгівлі ялинками. Будуть адміністративні протоколи за незаконну торгівлю».

Штраф за незаконну торгівлю складає від 340 до 1360 гривень. Адреси пунктів продажу ялинок — на сайті Дніпровської міськради.