Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Якщо наші партнери мають потрібну Україні зброю, то їхній обов’язок – допомогти захистити свободу й життя людей – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні закликав світову спільноту надати Україні зброю для захисту від агресора.

Якби ми отримали доступ до всієї тієї зброї, якої потребуємо, яка є в наших партнерів і яка зіставна зі зброєю, яку використовує російська федерація, ми б уже завершили цю війну. Ми б уже повернули мир і звільнили нашу територію від окупантів. Бо перевага українських військових у тактиці та в мудрості цілком очевидна”, — зазначив він.

Зеленський назвав несправедливим той факт, що Україна постійно повинна випрошувати озброєння, яке зберігається на складах в партнерів.

Він також зазначив, що росія посилила обстріли цивільної інфраструктури.

Інтенсивність вогню російських військ на Харківському напрямку, на Донбасі, у Дніпропетровській області значно зросла. Вони так само, як і раніше, вважають для себе нормальними мішенями звичайну житлову інфраструктуру. Російська армія в цій війні назавжди впише себе у світову історію як чи не найбільш варварську та нелюдську армію світу”, — наголосив Президент.

Ситуацію в Маріуполі він визначив як “максимально жорстку” та назвав маргіналами колаборантів на півдні України.

Російські військові блокують будь-які намагання організувати гуманітарні коридори та врятувати наших людей. Місцевих мешканців, які опинилися в руках окупантів, намагаються депортувати або навіть мобілізувати в окупаційні війська. Доля як мінімум десятків тисяч маріупольців, які були раніше переміщені на територію, підконтрольну росії, невідома.

На півдні нашої країни окупанти намагаються демонструвати хоча б щось, що можна подати в росії як нібито готовність українців співпрацювати з російськими структурами. Виглядає це жалюгідно. Після 55 днів війни окупантам вдалося перетягнути на свій бік хіба що деяких маргіналів”, — підкреслив Зеленський.

Він подякував мешканцям тимчасово окупованих громад – Херсона, Каховки, Мелітополя та всіх інших – за принциповість у відстоюванні національних інтересів.

Президент також повідомив, що запропонував парламенту продовжити воєнний стан.