Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Якою буде мінімальна заробітна плата у 2023 році

Мінімальна заробітна плата не буде підвищуватися у наступному році. Вона залишиться на рівні 6700 гривень на місяць. Це пов’язано з тим, що гроші з державного бюджету підуть на безпеку і оборону. Видатки на пенсії та соцвиплати не зменшаться. Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

«У наступному році видатки на пенсійне та соціальне забезпечення не зменшуються, а деякі із них будуть навіть збільшені. Близько 5,5 млрд грн буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян вкрай важлива. Також буде забезпечено своєчасну виплату пенсій, соціальних допомог, виплату заробітних плат медикам та освітянам. Мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня поточного року», – наголосив Роман Єрмоличев.

У державному бюджеті на 2022 рік передбачалося, що з жовтня мінімальна зарплата складе 6700 гривень.

Як повідомив заступник міністра, медицина також залишається пріоритетом фінансування на наступний рік. «Наразі ми дискутуємо з Національною службою здоров’я та МОЗ щодо залишків коштів, які знаходяться на рахунках надавачів медичних послуг. Тому планується коригування програми медгарантій, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені», ‒ сказав Роман Єрмоличев.

В інтерв’ю РБК-Україна міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що державний бюджет на 2023 рік буде надзвичайно жорсткий. «Це бюджет можливостей в умовах війни. Але при цьому є надія, що ми зможемо його профінансувати. Ключове завдання – знаходження коштів, в тому числі за допомогою наших партнерів-країн, щоб профінансувати дефіцит бюджету», – заявив Марченко. Щоб зберегти заощадження під час війни, міністр фінансів радить купувати військові облігації.