Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Які дії негативно впливають на обороноздатність країни, — розповів керівник Штабу ради оборони Дніпра Геннадій Корбан

Внутрішня війна чи абсурдне непорозуміння? Керівник Штабу ради оборони Дніпра Геннадій Корбан дав ексклюзивне інтерв’ю телеканалу “ДніпроTV” у програмі Наталії Власової «ПравДа». Про те, які дії негативно впливають на обороноздатність країни – далі.

“Я був обурений. Я подумав, що це якийсь абсурд просто!”

Ухвалення рішень, які напряму загрожують безпеці країни. Яким чином це можливо, собливо під час активної фази війни з рф? Про це керівник Штабу ради оборони Дніпра Геннадій Корбан розповів в ексклюзивному інтерв’ю для програми “ПравДа”.

Геннадій Корбан, керівник Штабу ради оборони міста Дніпра: “Ми будуємо рубежі. Є координати, де ми будуємо рубежі. Ці координати дає Генеральний штаб, і згідно з цими координатами будуються рубежі.
Для того, щоб побудувати рубежі, потрібно закупити бетон, бетонні конструкції, ліс, бензопили, техніку пригнати. Більшість цих робіт було зроблено за бюджетні кошти. За рахунок так званого “Фонду розвитку”.
І ось Кабмін раптом каже: ні, тепер все, так не можна. Тепер ви маєте проводити тендер.
Тендер потрібно проводити два тижні. У тендері слід публікувати адресу. Тобто ми мали опублікувати адресу координат, де ми будуємо рубежі. Ми мали опублікувати постачальників залізобетонних конструкцій з адресами. Для чого? З адресою. Щоб туди прилетіла ракета?”

Нагадаємо, наприкінці червня Геннадій Корбан публічно звернувся до Володимира Зеленського з проханням розібратися у ситуації. Однак, відповіді немає досі. Натомість 18 липня виходить таємничий указ Президента, яким керівника Штабу ради оборони Дніпра позбавляють громадянства України. Оригіналу документа досі ніхто не бачив, натомість створена петиція із закликом переглянути рішення очільника держави.

Андрій Магера, адвокат, автор петиції: «Я би не радив під час воєнного стану гратися ось в такі ігри з позбавленням громадянства. Особливо стосовно отаких осіб, які дуже багато роблять для країни. Постать Геннадія Корбана, вона все ж таки є знаковою і для подій 2014-го року, і для 22-го року».

Петиція щодо перегляду помилкового рішення про припинення громадянства України Геннадія Корбана вже набрала понад 22 тисячі голосів. У соцмережах люди скаржаться на некоректну роботу сайту з петиціями. Однак, підписатися можна у стандартний спосіб.
Побачити повне інтерв’ю Геннадія Корбана можна незабарому програмі “ПравДа”. Прем’єра відбудеться на телеканалі “ДніпроTV” вже о 21:30. Не пропустіть.