Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як змінилася музика Дніпра за період повномасштабної війни

Мистецтво під час війни — яке воно? Дніпро — місто, насичене культурою. Міські митці відображають історію Дніпра та всієї країни в своїх творах, а такий важкий період, як війна, може стати поштовхом для творчих людей. Чим сьогодні живе дніпровська музика? 

Кирило займається музикою більше 10 років. Він автор власних пісень, які набрали розголосу в Дніпрі і по всій країні. З приходом повномасштабної війни робота з публікою дещо змінилася. 
Та і самої музики, як запевняє Кирило, торкнулися значні зміни.

Кирило Зворигін, лідер гурту «SHARD»: «Завжди була ідея робити якраз музику, яка змогла б допомагати людям морально, зробити з чогось поганого щось хороше, якось лікувати людей через музику. А зараз я відчуваю це трішки через іншу призму».

Музикант зазначає: змінився погляд і на старі пісні, які були зовсім не про війну. Сьогодні музика адаптувалася до воєнного часу. Писати про інше — майже неможливо.

Кирило Зворигін, лідер гурту «SHARD»: «Люди, по-перше, переходять на українську саме в своїй творчості, по-друге, вони відповідальні за те, що вони роблять».

Повномасштабне вторгнення принесло зміни не тільки в музику. Як змінилися інші напрямки мистецтва в Дніпрі — дивіться у наступних сюжетах.

Читайте також: Артисти театру з Дніпропетровщини вирушили у тур на підтримку України