Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як змінилася криміногенна ситуація у Дніпрі за час введення режиму економії електроенергії

Поліція Дніпра працює у посиленому режимі. Особливо після 19:00, коли на вулицях міста виключають світло. Скільки злочинів скоєно за цей час та які найбільш розповсюджені? 

Поліція Дніпра працює у посиленому режимі. О 19:00, коли місто занурюється у темряву, на дороги Шевченківського району виїжджають 4 патрульні машини. Раніше — лише одна.

Володимир Галушко, начальник відділення поліції №7 Дніпропетровського районного управління: «Зараз рівень злочинності дещо зменшився, це зазначає і керівництво Національної поліції, що рівень злочинності по Україні знизився на 25 відсотків. На території Шевченківського району також рівень злочинності зменшився, з початку року скоєно 713 злочинів».

Понад 300 злочинів у Шевченківському районі вже розкрито. Найрозповсюдженіші з них — квартирні крадіжки, вуличні пограбування, обіг наркотичних речовин, автоугони і побутові сварки. Втім, у поліції переконують: дніпряни і гості міста стали більш відповідальними і законослухняними.

Віталій Ткаченко, заступник начальника з оперативної діяльності Шевченківського відділення поліції: «Дійсно розуміють, що в країні війна. Тому виклики про інші події зараз чіткіші стали, що є  не менш важливим для нас, як для поліції».

Сьогодні, тільки у Шевченківському районі Дніпра зареєстровано 19 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Втім, у поліції зазначають: ця цифра не вплинула на криміногенну ситуацію в районі.