Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як залишатися зі зв’язком у разі блекауту: поради фахівців

Залишатися на зв’язку навіть у блекаут. У Дніпрі фахівці Ситуаційного центру зустрілися зі слухачами Університету третього віку. Літнім людям дали прості, але корисні поради на випадок екстреного відключення електроенергії, щоб зберегти у робочому стані мобільний телефон.

Під час повного блекауту мобільний зв’язок може зникнути у перші хвилини. Це може спричинити справжній стрес.

Алла Просяна, слухачка Університету третього віку: «Як і для усієї країни, це було несподівано. Ми це пережили дуже важко. Намагаємось сприймати це, як належне, але не виходить».

Фахівці КП «ІНФО-РАДА-ДНІПРО» розказали про усі способи, як залишатися на зв’язку. Одна з найголовніших порад – увімкнути роумінг.

Олександр Жевжик, завідувач сектору аналізу відділу обробки даних Ситуаційного центру: «Буде взаємодія не тільки між базовими станціями вашого мобільного оператора, а також з іншими станціями інших операторів, які знаходяться на території міста, країни».

А щоб не розрядився телефон, увімкніть економію енергії та використовуйте його лише за нагальної потреби. Також фахівці порадили придбати павербанк для підзарядки мобільного пристрою.

Інна Гребенюк, слухачка Університету третього віку: «Це дуже корисно для нас в даний час, і дасть нам можливість економити на зв’язку, коли вимикають світло в місті».

Слухачі Університету третього віку задоволені простими, але корисними порадами.