Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як західні області зустріли евакуйованих з Дніпропетровщини людей похилого віку

Закарпаття прийняло чергову групу евакуйованих з Дніпропетровщини людей похилого віку. 19 мешканців Нікополя, ще 5 – Синельниківського району. Усіх розмістили у санаторіях та медзакладах. Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Це вже третій потяг з Дніпропетровщини, який приймає наш медзаклад. Надаватимемо прихисток людям і надалі. Підготували для них гідні умови», – розповів медичний директор однієї з лікарень Закарпаття Ігор.

Гості з Дніпропетровщини отримують триразове харчування, лікування. Проживають у 2-х, 3-х, 4-х місних кімнатах. А ще їм допомагають стати на облік як переселенці. Евакуйовані кажуть, найбільше радіють, що не спатимуть у підвалах. Не знаходитимуться під постійними обстрілами.

«Я виїхав разом із дружиною. У безпеці себе відчули вже ближче до Львівщини. Перші дні будемо відпочивати, відсипатися», – сказав житель Нікополя Анатолій Руденко.

Дорога, запевняють, пройшла добре. У Закарпатті отримали багато тепла і турботи. Супроводжувала пасажирів працівниця управління соціального захисту населення Нікопольської міськради Оксана Васильчук.

«Люди розгублені, виїжджали з-під обстрілів. Деякі взагалі залишилися без домівки. Причина – війна. В першу чергу допомагаємо пенсіонерам і тим, хто має інвалідність. Їм найважче прийняти рішення кудись евакуюватися», – сказала Оксана Васильчук.

Евакуація безкоштовна та добровільна. Аби виїхати, людям потрібно звертатися до місцевої влади. Або органів соцзахисту за місцем проживання.

Загалом з Дніпропетровщини вже вивезли понад 230 людей віком 60+. Вони мешканці громад, які офіційно визнані зонами активних бойових дій. Це деякі території Нікопольського, Синельниківського і Криворізького районів.  Їх доправили залізницею до західних регіонів України. Соціальна державна програма стартувала наприкінці серпня.

Читайте також: Діти Дніпра розмальовують стіни тимчасових укриттів у закладах позашкільної освіти