Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як виживає спорт Дніпропетровщини під час війни

Як вижити спорту в умовах війни? Багато спортсменів залишилися без тренувань та змагань. Президент БК «Дніпро», Валерій Кондратьєв, розповів про умови, в яких зараз перебуває баскетбольний клуб та в цілому спорт Дніпропетровщини, про волонтерство та відновлення спорту після перемоги над окупантам.

Спорт в умовах війни, як і всі сфери, почав перелаштовуватися. Президент баскетбольного клубу «Дніпро», Валерій Кондратьєв, каже, війна застала його підопічних в найбільш відповідальний момент — підготовку до відбіркового етапу чемпіонату світу.

Валерій Кондратьєв, президент БК “Дніпро”: “Некоторые ребята остались за пределами страны, остальные здесь. Те, кто остались за границей, продолжают тренироваться, устроились в другие клубы. Те, кто здесь, помогают на месте, оказывают волонтерскую помощь”.

Баскетбольний клуб виділив свої приміщення для людей, які евакуювалися з гарячих точок нашої країни. Так, баскетболісти допомагають біженцям, а також захисникам на передовій – передають амуніцію та бронежилети. Відчувається підтримка й від міжнародних колег-спортсменів.

Валерій Кондратьєв, президент БК “Дніпро”: “Очень много друзей из-за границы, спортсменов-баскетболистов, которые звонят и переживают, и хотят оказать конкретную помощь. Это олимпийские чемпионы, бывшие игроки сборной Советского Союза. А сейчас они жители Литвы – это и Кутинатис, Хомичес, они регулярно звонят”.

Якщо говорити про спорт в цілому у Дніпропетровській області, то ситуація для всіх однакова, і немає різниці – це фехтування чи баскетбол. Головне зараз – перемога, наголошує Валерій Кондратьєв.

Валерій Кондратьєв, президент БК “Дніпро” Спортивная составляющая у нас налажена полностью. Вот только заканчиваются, сразу же на следующий день мы готовы все делать. База, тренера, знания – все у нас есть. Поддержка есть, нас примут в любой стране Европы с открытыми объятиями. Нам сейчас главное – вывести эту нечисть, которая пришла под девизом кого-то освобождать. Кого освобождать?”

Жан Беленюк — спортсмен. Серед зруйнованої інфраструктури України є спортивні об’єкти. Титулований спортсмен вирішив показати наслідки “миротворчих дій” російських окупантів. Жан Беленюк продемонстрував, як виглядає баскетбольний зал “Авангард” в Києві. Саме у цьому залі він займався 20 років тому. Тепер його знищено…

Міжнародний спорт вже відреагував. Спортсменів з Росії відсторонили від паралімпійських змагань, футболу, фігурного катання, хокею, участі у Формулі-1 тощо. Така ціна для спортсменів за вторгнення в Україну та смерть, яку принесли на нашу землю.