Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як влаштовано виробництво наземних дронів в Україні: винахідник і виробник розкрив деталі 

Ні для кого не секрет, що війна росії проти України, це війна здебільшого дронів, але машина не буде воювати без участі людини. Андрій Зеленський, винахідник і виробник наземних дронів, розповість про дрони та їх використання, повідомляє “Дніпро Оперативний”.

Військовослужбовець ЗСУ Андрій Зеленський з першого дня повномасштабного вторгнення у строю. Він займається вивченням, розробкою та виготовленням наземних дронів. За словами чоловіка, таких дронів в Україні не дуже багато. Військовий завжди навчається, щоб вдосконалювати свої навички, але розповідає, що є універсальна платформа під назвою “Сірко” — це триколісний дрон, який має задній привід та витягує до 120 кілограм. 

Такі дрони виконують різні завдання: розвідка, мінування, а може і розмінування, тобто проїхати та прочистити дорогу від розтяжок. На ньому можна везти різний провіант. Виходить, що цей дрон спрощує службу військовим.

Говорячи про створення таких дронів цивільними, військовий каже, що є проблеми. Потрібні такі елементи, які не вийде “знайти у гаражі”. Наземні дрони зібрати складніше, ніж ті, що літають. 

Цивільні можуть допомогти по-іншому: як каже Андрій, “Сірко” складається зі звичайного дитячого квадроциклу. Якщо у когось є непотрібний, то можна передати на потреби армію. Його заберуть та перероблять. Також, звичайно, ніхто не відміняє донати для тих, хто робить дрони. 

Читайте також: У Дніпрі продовжують встановлювати та повертати вуличне освітлення за заявками громадян: Громрада інформує