Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як весь цивілізований світ підтримує Україну у війні з росією

З перших днів війни увесь цивілізований світ підтримує Україну. Так, українська символіка з’явилася у багатьох країнах, вона символізує собою мужність та боротьбу за свободу нашого народу. Окрім цього, безліч людей підтримують нас і фінансово.

Збирати кошти на підтримку України почали в усьому світі. Недавно запустили ініціативу United24, яка дозволить в один дотик пожертвувати кошти.

Володимир Зеленський, Президент України: «Це фандрейзингова платформа – частина глобальної ініціативи United24, яка була розроблена, щоб підтримати Україну. Тут в один дотик ви можете пожертвувати кошти, щоб допомогти нашим захисникам, мирним людям, і щоб відбудувати Україну».

Щоб задонатити, в деяких крамницях за кордоном створили спеціальні розділи. Окрім того, в Німеччині з’явилися українські сувеніри. І навіть пиво, яке назвали «Мрія».

На багатьох будинках, крамницях та у парках з’являється українська символіка. Зараз синьо-жовтий в усьому цивілізованому світі асоціюється з кольорами мужності та свободи. Українці та іноземці постійно збираються на вулицях різних країн, щоб підтримати Україну.

Задля підтримки людей, які знаходяться в оточенні на «Азовсталі», пройшла мирна демонстрація в Ньюкаслі – це Велика Британія. Мета акції – закликати весь світ та українську владу евакуювати звідти військових.

Олександра Філь, дніпрянка: «У них немає зв’язку, у них немає води, у них немає їжі, у них немає медикаментів. Багато цивільних та мирних людей помирають кожного дня, тому що російські солдати бомблять місто кожного дня і вони не можуть евакуюватися. Метою цього протесту є привернути увагу світу, щоб допомогти Україні евакуювати цивільних та військових з Маріуполя».

Поки українські військові мужньо борються з російськими окупантами, біженці та іноземці об’єдналися, щоб про Україну не забували у різних містах світу.