Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як Україна відзначатиме День Незалежності в умовах війни та загрози ракетних обстрілів

24 серпня Україна відзначатиме 31 річницю проголошення незалежності в умовах воєнного стану та під загрозою масованих ракетних обстрілів українських міст. Генеральний штаб Збройних сил, спецслужби та військові експерти попереджають про можливу загрозу протягом святкування. Тому в містах України на День Незалежності не проводять парадів чи інших масових заходів.

З 22 по 25 серпня в Києві заборонили організацію масових заходів, мирних зібрань, мітингів та інших заходів, пов’язаних з масовими зібраннями. Подібні рішення були прийняті в більшості регіонів України, і не лише у прифронтових Дніпропетровській та Харківській областях. Зокрема, скасували масштабні заходи на Волині, а у Львівській області їх обмежили. З 23 на 24 серпня в Харківській області навіть ввели подовжену комендантську годину: з 19:00 23 серпня до 7:00 25 серпня.

Незважаючи на заборону, деякі публічні заходи з нагоди Дня Незалежності України все ж відбудуться: у Києві на Хрещатику проводять спеціальну виставку — «парад» знищеної російської техніки; представники церкви та Президент України Володимир Зеленський проведуть святковий молебень у заповіднику Софія Київська; монумент «Батьківщина-мати» та інші знакові пам’ятники Печерського району столиці підсвітять кольорами жовто-блакитного стягу; на телебаченні та радіо запланована хвилина мовчання та виконання гімну України.

Київське метро з 21 по 24 серпня працює за скороченим графіком: з 06:00 до 21:00. Під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками буде припинено. Втім, будь-яка підземна станція працюватиме як укриття цілодобово.