Site icon Телеканал «ДніпроTV»

Як у середмісті Дніпра диких лисиць ловили

Центральними вулицями Дніпра бігали дикі звірі. Днями містяни помітили у середмісті двох лисиць, серед яких і червонокнижна чорнобурка. Відео зі звірями швидко поширились в соцмережах. Тварин відловили працівники КП “Зооконтроль” і передали до клініки. Зараз лисиці в одному з притулків для тварин.

“Наші ловці приїхали на проспект Богдана Хмельницького, де побачили двох лисиць і почали їх ловити. Відловлювати їх було складно, адже дикі тварини не йдуть до людей. Але нашим хлопцям вдалося це зробити, і приблизно за годину обидві лисиці були в клітках”, – каже начальниця відділу реєстрації тварин КП “Зооконтроль” Ірина Пономаренко.

Є декілька версій, як могло статися так, що хижаки спокійно гуляли середмістям. Спеціалісти вважають, що без людського фактору не обійшлося. Бо чорнобурки не живуть на Дніпропетровщині.

“В Україні вони не зустрічаються в природі, лише штучно розводяться. Зараз їх можна зустріти лише в приватних зоокуточках”, – зазначив доцент ДДАЕУ Владислав Чумак.

Те, що хижаки були настільки близько до людей – небезпечно, додає спеціаліст.

“Будь-який хижий звір становить загрозу для людей. Не настільки, щоб це призвело до загибелі, але все ж таки, загроза існує, а також можливі травмування. До того ж, лисиця є природним резервуаром для збудників сказу та лептоспірозу”, – повідомив Владислав Чумак.

Після того, як диких лисиць відловили, їх оглянули лікарі і вже зараз вони знаходяться в одному з притулків для тварин у безпеці і під наглядом.

Треба зазначити, що це не перший випадок, коли лисиці приходять до осель дніпрян. Нещодавно тварин бачили і на житломасиві Тополя.

Читайте також: З початку 2024 року понад 220 родин отримали “пакунок малюка”